Патрик Маринофф оглави Alpine

/ Информатор

Германец с „българска“ фамилия ще оглави елитното спортно подразделение на Renault Group

Патрик Маринофф е назначен за генерален директор на Alpine, съобщи пресслужбата на Renault. Той идва от Mercedes Benz, където е преминала цялата му професионална кариера.  Роден е в Германия, а фамилното му име звучи някак по български, макар че това не е съвсем сигурно. Подобно фамилно окончание може да ииздава роднинска връзка и с Русия, Македония или части от Сърбия.

Всъщност родословието му няма особено значение. Роден е в Германия и се развива в школата на Mercedes, а това че сега оглавява фирмата, с която преди много години Илия Чубриков записа първите български успехи в моторните спортове е просто съвпадение. 

Постъпва на работа през 2006 в Maybach, в периода, когато от тази марка се очакваше да измести Rolls Royce от аристократичното ниво на луксозните коли. След това кариерата му се прехвърля в спортното подразделение AMG, където се издига до член на борда. 

„Щастлив съм да приветствам Патрик в нашия екип, той ще донесе огромен опит в менажирането на иконичен бранд. Неговите знания и страст за спортни коли ще  бъдат движеща сила за развитието на бизнеса и бранда на Alpine“, казва Франсоа Ренард, изпълнитeлен вицeпрезидент глобален маркетинг на Groupe Renault.

НазадКоментари