Папамобил и от Dacia

/ Информатор

Специално проектиран Duster бе подарен на Франциск I във Ватикана

Groupe Renault подари на папа Франциск I Dacia Duster, специално проектиран за нуждите на понтифика. Автомобилът бе доставен днес във Ватикана от Кристоф Дриди, управляващ директор Groupe Renault Румъния и изпълнителен директор Dacia, и от Ксавие Мартине, генерален мениджър Groupe Renault Италия, по време на посещение в резиденцията на папата във Ватикана.

"Папамобилът" е с бял екстериорен цвят и бежов интериор. Моделът, базиран на Dacia Duster, е дълъг 4,34 метра и широк 1,80 метра.

Папамобилът е трансформиран от екипите на отдела за прототипи и отдела за специални нужди Dacia в Румъния, в сътрудничество с Romturingia. Тази адаптирана версия има 5 места, едно от които представлява удобна седалка на задния ред. Автомобилът интегрира специфични решения и аксесоари, специално проектирани, за да го направят подходящ за нуждите на Ватикана: голям панорамен покрив, подвижна стъклена надстройка, 30 мм по-нисък просвет, за по-лесен достъп до купето, както и вътрешни и външни опорни елементи.

Подарявайки „папамобил“ на Ватикана, Groupe Renault предава своя опит като автомобилен производител в услуга на нуждите на папа Франциск.

Понтификът вече познава румънските коли, защото имаше специален Duster на разположение при посещението си  в Румъния. Dacia би трябвало да получи специалната му благословия и заради своята непретенциозност. Франциск е изключително последователен в пренебрежението си към разточителството, особено при колите.

НазадКоментари