Паоло Пининфарина идва у нас

/ Информатор

Наследникът на дизайнерската династия ще изнесе лекция за III Ден на италианския дизайн по света

Шефът на легендарното дизайнерско ателие Pininfarina и наследник на едноименната артистична династия Паоло Пининфарина ще изнесе лекция в София в рамките на конференцията конференция „Automotive Design – Pininfarina Design: Tradition and Innovation", организирана от Конфиндустрия България и Аутомотив Клъстер България. Събитието ще се проведе на  19 март 2019, вторник, от 16:00 ч. в София Тех Парк, иновационен форум „Джон Атанасов“, в рамките на III Ден на италианския дизайн по света.

Презентацията на инж. Паоло Пининфарина ще бъде посветена на традициите и иновациите в дизайна като далеч ще надхвърли границите на автомобилния сектор. Инж. Паоло Пининфарина идва в София от автосалона в Женева, където бе премиерата на първия напълно самостоятелно разработен суперавтомобил на Pininfarina, кръстен на основателя на компанията Battista Pininfarina. Изцяло електрическата високотехнологична хиперкола с 1900 к.с. открадна шоуто от утвърдени имена в автомобилната индустрия като Ferrari и Koenigsegg. В София инж. Пининфарина ще разкаже повече за проекта за създаването на Pininfarina Battista и ще разкрие подробности от кухнята на световния дизайн. Паоло Пининфарина вече десет години ръководи легендарното дизайнерско студио, създадено от дядо му Батиста Пининфарина. Освен с някои от най-впечатляващите модели на Ferrari, Alfa Romeo, Peugeot, GM и Maserati, Pininfarina може да се похвали с дизайн на влакове, самолети, яхти, интериорни решения и множество потребителски стоки, които носят известния подпис на студиото.

Денят на дизайна ще бъде открит от г-н Емил Караниколов, министър на икономиката, Н. Пр. Стефано Балди, посланик на Република Италия и главния архитект на Столична община г-н Здравко Здравков. Събитието се провежда в сътрудничество с Италиански Културен Институт в София и с подкрепата на CAP Arreghini, METALSISTEM, Алиталия, Е.Миролио, My Tech.

НазадКоментари