Отново ретропарад в София на 17-и

/ Ретро

Изданието на „ Есенен авто ретро салон и парад” ще украси празника на столицата за трети път

На 17 септември, ден на град София (Вяра Надежда и Любов), ще се проведе традиционният есенен авто- ретро- салон и парад. Събитието и тази година ще изпълни площад „Александър Батенберг I“ от 9:00 ч до 13:30 ч с  уникални ретроавтомобили. По регламент всички експонати следва да са навършили поне 30 години и да са максимално близко до оригиналното си състояние. Компетентно жури с международно участие в състав: г-н Маргарит Карабуров, проф. Харолд Лешке и г-н Георги Колев (AMS BG) ще оценят автомобилите в 36 отделни  категории. Ще има и награди - купата на кмета,  Best in Show, Yungtimer, Coupe, Cabriolet, съветски, Muscle Car, предвоенни, следвоенни, военни машини, немски автомобил, мотоциклети, велосипеди и специални призове. Отличията ще бъдат връчени от:

  • столичния градоначалник
  • председателя на СОС, 
  • представители на министерствата на транспорта и на младежта и спорта
  • зам. кмета по културата на СО,
  • изтъкнати деятели на движението за пътна безопасност
  • известни настоящи и бивши рали пилоти. А за доброто настроение ще се грижи Васко Кръпката.

Събитието се провежда с продкрепата на: Пощенска банка, Лев Инс, Лукойл, Българска петролна и газова асоциация, Бова Кар (официален дилър на BMW за България) и един от гигантите в агрохимията Corteva Agriscience. Предвидени са награди и изненади от спонсорите, включително комплекти за тестване за алкохол и наркотици, комплекти за бояджийска авторепаратура и голяма награда в размер на 1000 лв за един от участниците.

Във връзка с провеждането на авто- ретропарада от СО съобщават, че се забранява влизането, престоят и паркирането на ППС с изключение на автомобилите, участници в мероприятието от 7:00 до 14:00 ч на 17.09.2023г. на паркинга на пл. „Княз Александър I” и по  бул. „Цар Освободител” между ул. „Княз Александър I” и ул. „Г. С. Раковски”,  по ул. „Аксаков” между улиците „Георги Бенковски” и „Дякон Игнатий” и по ул. „Дякон Игнатий“ между ул. „Аксаков“ и бул. „Цар Освободител“.

В края на ретро салона в 13:30 ч от площада ще потегли бляскаво ретрошествие и ще премине през софийските улици по маршрут : ул. “Раковски”, по булевардите „Патриарх Евтимий“, „Витоша“ „Арсеналски“ и бул. „Черни връх“ до хотел „Маринела”.

 

НазадКоментари