От Париж до Рим само за 8 минути

/ Информатор

Новият Hyundai i30N Fastback записва рекорд, но става дума не за двете столици, а за селца в Дания

Hyundai спази обещанието си и новият хотхеч i30N Fastback наистина измина пътя от Париж до Рим в състезателно темпо на ръба на възможностите на колата. Управелнието на наточенrите машини е било поверено на Тиери Ньовил и Габриеле Таркини и те са дали максимума от способностите си. Времето за прехода е било 8 мин. и 18 секунди.  А ако все пак нещо ви притеснява – примерно как са карали на макс по магистралите, без да ги глобят, то тук му е мястото да поясним, че става дума за две съседни селца далеч на север в Европа.

Париж в Дания  им 12 жители и 9 къщи, кръстен на френската столица, а близо  до него пък  има и друго селце Рим, чието име е вдъхновено от италианската столица.  Разстоянието между тях е 12,8 километра и пътят е бил отцепен като за рали. По този начин с една хитра географска игрословица Hyundai успя да прилече вниманието към новия си спортен модел.

А той си заслужава интереса и без подобни трикове. Всъщност е версия фастбек на хеча i30N, който вече се продава и е записал над 3000 продажби в Европа за първото полугодие на тази година. Задвижва се от 2-литров турбо мотор с мощности 250 и 275 к.с., като максималната скорост е ограничена електронно на 250 км/ч. Ускорението 0-100 е за 6,1 сек.  Промоционалното пътуване не отменя истинската церемония за лансирането, която ще бъде в Париж (този път истинския, във Франция), на 2 октомври.

НазадКоментари