Още две титли за Peugeot

/ Информатор

208 е „световен дамски градски автомобил на годината“, а 2008 – градски дамски SUV

В единадесетото издание на конкурса „Световен дамски автомобил на годината“, жури съставено единствено от жени журналисти от автомобилния сектор, излъчи победителите в 9 категории. В две от тях триумфираха машини с лъвска глава на радиаторната решетка.

PEUGEOT 208 спечели титлата в категория „Най-добър градски автомобил“.

PEUGEOT 2008 печели в категория „Най-добър градски SUV“.

Основано през 2009 г., журито на Световен дамски автомобил на годината е съставено от 50 дами, журналисти от автомобилния сектор от 38 различни държави и 5 континента. В първия етап на конкурса те избират трите най-добри автомобила във всяка категория. В края на втория етап PEUGEOT 208 спечели в категория „Най-добър градски автомобил“ в конкуренция с Toyota Yaris и Honda Jazz.

Избран за Автомобил на годината през 2020 г. в Европа и спечелил вече 24 награди, PEUGEOT 208 получи признание в сърцето на B сегмента, което допринася за успеха на гамата на PEUGEOT. Спортният му и отличителен стил носи динамичен характер, който съответства на препозиционирането на PEUGEOT към луксозния сегмент. В края на януари 2021 г., 265 000 броя PEUGEOT 208 са продадеи в световен мащаб от лансирането на модела.

Отново в края на втория етап, PEUGEOT 2008 бе избран за победител в категорията „Градски SUV“ срещу Renault Captur и kia Sonet. Като символ на статус и идентичност, PEUGEOT 2008 е напълно в съответствие с гамата на PEUGEOT, като същевременно подчертава изразения си стил. Колата стои стабилно на пътя, излъчвайки сила и динамика. В края на януари 2021 г. са продадени 203 000 броя от новия PEUGEOT 2008 в световен мащаб. PEUGEOT 208 и 2008 взимат участие и в енергийния преход на марката, тъй като и двата модела са налични освен в конвенционални версии (дизел и бензин) и в напълно електрически версии. Тези два автомобила бяха отличени на база на следните критерии: безопасност, комфорт, технологичност и свързаност, съотношение цена/качество, въздействие върху околната среда и дизайн. PEUGEOT 208 и 2008 са във финалния списък за избор на Световен дамски автомобил на годината. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 8 март 2021 г. – Международния ден на жената.

НазадКоментари