Opel съкращава 3 модела

/ Информатор

Мъниците Adam и Karl, както и кабриолетът Cascada слизат от конвейра заради икономиите

Opel обяви, че ще спре производството на нишовите си модели като част от плана за стабилизиране на финансовотосъстояние и намаляване на загубите. Решението засяга мъниците Adam и Karl, както и компактния кабриолет Cascada.

Парадоксално, те са сравнително „модерни“. Бяха пускани по времето на Карл-Томас Нойман и трябваше да демонстрират активност и нещо като моделна офанзива, докато по същото време най-масовите модели застаряваха.

Популярната Corsa, например, се възпроизвеждаше върху платформа от 2006-а година и тя естествено изоставаше от конкуренцията в много интензивния си сегмент. И трите модела, коието сега се спират, бяха замислени като нишови, с малки продажби, което всъщност водеше и до трупане на загуби в баланса на фирмата. Спирането им от производство е логично и дори закъсняло.  Занапред усилията на Opel ще са насочени към масовите модели, както и към ускореното лансиране на електрическ версии. В момента фирмата вече е на печалба, което не означава, че оздравителните мерки са прекратени.   

НазадКоментари