Warning: is_dir() expects parameter 1 to be a valid path, string given in system/modules/core/library/Contao/File.php on line 139
#0 [internal function]: __error(2, 'is_dir() expect...', '/home/prodisbg/...', 139, Array)
#1 system/modules/core/library/Contao/File.php(139): is_dir('/home/prodisbg/...')
#2 system/modules/core/library/Contao/Image.php(892): Contao\File->__construct('kt\xAB\xFCW\xF6\x11\xE8\x9D[\x00%\x90\xE4\x08...', true)
#3 system/modules/core/library/Contao/Image.php(961): Contao\Image::create('kt%AB%FCW%F6%11...', Array)
#4 system/modules/core/library/Contao/Controller.php(2005): Contao\Image::get('kt%AB%FCW%F6%11...', 1280, 1280, 'box', NULL, false)
#5 templates/opensauce/news_full_tags.html5(2): Contao\Controller->getImage('kt%AB%FCW%F6%11...', 1280, 1280, 'box')
#6 system/modules/core/library/Contao/BaseTemplate.php(88): include('/home/prodisbg/...')
#7 system/modules/core/library/Contao/Template.php(277): Contao\BaseTemplate->parse()
#8 system/modules/core/classes/FrontendTemplate.php(46): Contao\Template->parse()
#9 system/modules/news/modules/ModuleNews.php(221): Contao\FrontendTemplate->parse()
#10 system/modules/news/modules/ModuleNewsReader.php(108): Contao\ModuleNews->parseArticle(Object(NewsCategories\NewsModel))
#11 composer/vendor/christianbarkowsky/rel-canonical/modules/ModuleNewsReaderRelCannonical.php(54): Contao\ModuleNewsReader->compile()
#12 composer/vendor/contao-legacy/tags/TL_ROOT/system/modules/tags/modules/ModuleNewsReaderTags.php(26): Barkowsky\RelCanonical\ModuleNewsReader->compile()
#13 system/modules/core/modules/Module.php(287): Contao\ModuleNewsReaderTags->compile()
#14 system/modules/news/modules/ModuleNewsReader.php(82): Contao\Module->generate()
#15 composer/vendor/christianbarkowsky/rel-canonical/modules/ModuleNewsReaderRelCannonical.php(30): Contao\ModuleNewsReader->generate()
#16 system/modules/core/library/Contao/Controller.php(321): Barkowsky\RelCanonical\ModuleNewsReader->generate()
#17 system/modules/core/pages/PageRegular.php(133): Contao\Controller::getFrontendModule(Object(Contao\ModuleModel), 'main')
#18 system/modules/core/controllers/FrontendIndex.php(285): Contao\PageRegular->generate(Object(Contao\PageModel), true)
#19 index.php(20): Contao\FrontendIndex->run()
#20 {main}

Warning: file_exists() expects parameter 1 to be a valid path, string given in system/modules/core/library/Contao/File.php on line 468
#0 [internal function]: __error(2, 'file_exists() e...', '/home/prodisbg/...', 468, Array)
#1 system/modules/core/library/Contao/File.php(468): file_exists('/home/prodisbg/...')
#2 system/modules/core/library/Contao/Image.php(110): Contao\File->exists()
#3 system/modules/core/library/Contao/Image.php(896): Contao\Image->__construct(Object(Contao\File))
#4 system/modules/core/library/Contao/Image.php(961): Contao\Image::create(Object(Contao\File), Array)
#5 system/modules/core/library/Contao/Controller.php(2005): Contao\Image::get('kt%AB%FCW%F6%11...', 1280, 1280, 'box', NULL, false)
#6 templates/opensauce/news_full_tags.html5(2): Contao\Controller->getImage('kt%AB%FCW%F6%11...', 1280, 1280, 'box')
#7 system/modules/core/library/Contao/BaseTemplate.php(88): include('/home/prodisbg/...')
#8 system/modules/core/library/Contao/Template.php(277): Contao\BaseTemplate->parse()
#9 system/modules/core/classes/FrontendTemplate.php(46): Contao\Template->parse()
#10 system/modules/news/modules/ModuleNews.php(221): Contao\FrontendTemplate->parse()
#11 system/modules/news/modules/ModuleNewsReader.php(108): Contao\ModuleNews->parseArticle(Object(NewsCategories\NewsModel))
#12 composer/vendor/christianbarkowsky/rel-canonical/modules/ModuleNewsReaderRelCannonical.php(54): Contao\ModuleNewsReader->compile()
#13 composer/vendor/contao-legacy/tags/TL_ROOT/system/modules/tags/modules/ModuleNewsReaderTags.php(26): Barkowsky\RelCanonical\ModuleNewsReader->compile()
#14 system/modules/core/modules/Module.php(287): Contao\ModuleNewsReaderTags->compile()
#15 system/modules/news/modules/ModuleNewsReader.php(82): Contao\Module->generate()
#16 composer/vendor/christianbarkowsky/rel-canonical/modules/ModuleNewsReaderRelCannonical.php(30): Contao\ModuleNewsReader->generate()
#17 system/modules/core/library/Contao/Controller.php(321): Barkowsky\RelCanonical\ModuleNewsReader->generate()
#18 system/modules/core/pages/PageRegular.php(133): Contao\Controller::getFrontendModule(Object(Contao\ModuleModel), 'main')
#19 system/modules/core/controllers/FrontendIndex.php(285): Contao\PageRegular->generate(Object(Contao\PageModel), true)
#20 index.php(20): Contao\FrontendIndex->run()
#21 {main}

Opel пропуска и парижкия „Мондиал

/ Информатор

Икономисва се поне 1 млн. евро и се показва, че в PSA няма „френско робство“

Преди седмица в щабквартирата на Opel в Германия е било взето решение да не се участва на автосалона в Париж, известен и като „Мондиал на автомобилите“, съобщава Autoactu. Причините са две. Първата е маркетингова – за есента не са планирани значителни новости, които да бъдат представени на подобен форум, а другата е чисто сметкаджийска – достойният щанд в експозиционния комплекс „Порт дьо Версаѝ“ за 13—те дни на шоуто(2-14 октомври) ще глътне над 1 млн. евро само за наем.

Opel в момента прилага строга програма за съкращаване на разходи и това решение се вписва в нея, макар че за годината му се събират много отсъствия. Немското подразделение на PSA пропусна и автосалона в Женева през март поради същата причина – липса на сериозни новости. Пропускането на „Мондиала“ показва и интересен аспект от стратегията на Карлос Таварес, който се стреми да избегне напрежение по национална линия. PSA е един от акционерите в парижкия мондиал и има интерес шоуто да е по-ефикасно и печелившо. Едно участие на Opel би било и нещо като „прехвърляне на пари от единия джоб в другия“, но Таварес се е отказал от подобен вариант в условия, когато иска от всички в Opel да прилагат една жестока програма за икономии и рационализиране на всички разходи. При тази програма едно участие в Мондиала би засилило и немско-френското напрежение.

Дилърите на Opel във Франция са възразявали срещу решението да се пропусне „Мондиала“, защото марката пропуска и възможност да влезе във фокуса на вниманието. От фирмата са обещали, че икономисаните средства ще бъдат насочени към други, по-ефикасни канали за комуникация.

Списъкът на отсъстващите от Мондиала става доста дълъг - Ford, Volvo, Nissan, Mazda, Infiniti, Mitsubishi, Subaru, а вече и Opel. Възможни са и други откази, което затвърждава тенденцията за криза на големите автосалони. Те все повече губят значението си като подиум за представяне на новостите, изместени от новите комуникационни технологии, които се използват все по-активно от фирмите.

Мондиалът все пак ще бъде забележително автомобилно събитие. Там ще се наблегне на нови технологии и форми на мобилност, както и на търсене на нова роля на автосалоните. При „класическите“ автомобили освен френските фирми участие е потвърдила и голямата тройка на немския премиум – Mercedes, BMW и Audi. Те пък вкупом отказаха да участват на автосалона в Детройт в началото на следващата година.

НазадКоментари