Opel представи новата Corsa

/ Информатор

Малкият градски модел е първият Opel с 48-волтова хибридна система

Новият Opel Corsa е вече е тук. Най-новата интерпретация на бестселъра на малките автомобили може да се похвали с най-иновативни технологии под предния капак. И разбира се - впечатлява с обновения  дизайн, включващ характерното лице на марката - Opel Vizor отпред и надпис Opel, разположен в средата на задната част на капака. Най-съвременните технологии гарантират сигурно и спокойно шофиране.

Като опция се предлага напълно дигитален кокпит, базиран на платформи Snapdragon Cockpit от Qualcomm Technologies с нов, интуитивен инфотейнмънт и до 10-инчов цветен сензорен екран. Матричната светлинна система Intelli-Lux LED® без отблясъци, която Corsa въведе в сегмента на малките автомобили през 2019 г., е още по-добра и по-прецизна –  разполагаща с 14 LED елемента.

Електрическата версия Corsa Electric разполага с повече мощност и подобрена батерия, позволяваща пробег до 402 километра според WLTP**. Corsa е първият модел на Opel, който ще се предлага като хибрид с 48-волтова система. На клиентите се предлага пълен избор от задвижвания, от чисто електрически с батерии до хибридни, и високоефективни двигатели с вътрешно горене, което е уникално в сегмента.

 

„Opel Corsa е бестселър повече от 40 години. През последните две години моделът е най-продаваната малка кола в Германия, а през 2021 г. и най-продаваната кола като цяло във Великобритания. За нас този успех е потвърждение за работа ни и дава допълнителна мотивация да бъдем още по-добри занапред. Новата Corsa е още по-модерна, още по-емоционална и по-добра. Със зашеметяващ дизайн, най-съвременни технологии от по-високи сегменти и нова електрическа и хибридна технология без локални емисии, ние искаме да вдъхновим клиентите и да им покажем какво могат да очакват от една малка кола днес,” каза изпълнителният директор на Opel Флориан Хютл.

 

НазадКоментари