Opel покорява Африка

/ Информатор

Стената на General Motors окончателно падна. Новият Grandland X ще се сглобява в Намибия

Европа вече е тясна за Opel.... След като се измъкна от ограниченията, наложени от регионалната политика на General Motors, Opel тръгва решително по пътищата на глобализацията, като се възползва и от световната мрежа на Groupe PSA. Още през тази година моделите на Opel ще бъдат произвеждани и в завода в Намибия. Тези територии доскоро бяха забранени за бившото европейско подразделение на GM.

"Значителното увеличаване на продажбите на пазарите извън Европа е една от ключовите опорни точки за изпълнението на нашия стратегически план PACE! и ние вече постигаме голям напредък в тази област ", отбеляза главният изпълнителен директор на Opel/Vauxhall Михаел Лошелер. "Днешното решение е и ярка демонстрация на предимствата, от които Opel може да се възползва в качеството си на част от Groupe PSA. Ние можем да се опрем на глобалното присъствие на компанията майка, за да си осигурим бърз достъп до пазарите, бележещи бурни темпове на растеж", продължи той.

За начало на африканската си експанзия Opel ще започне производството на Grandland X в Уолвис Бей, Намибия чрез монтаж на т.нар. полуготови комплекти SKD (Semi Knocked Down) през втората половина на 2018 година."Бързината, с която взехме това решение демонстрира отличното сътрудничество на различните марки в състава на компанията", сподели Жан-Кристоф Кемард, изпълнителен вицепрезидент за региона Африка-Близък Изток на Groupe PSA.

Целта на Opel е удвояване на продажбите в чужбина в периода до 2020 година, а за изпълнението й е необходимо към средата на следващото десетилетие 10% от обема на продажбите на Opel да се генерират извън Европа. За да постигне това, марката ще засили още повече присъствието си на 15-те експортни пазари в Азия, Африка и Южна Америка, където вече работи към днешна дата и ще навлезе на повече от 20 нови пазари за износ на продукцията си до 2022 година

Назад



Коментари