Opel Corsa Rally4 се пуска в рали Барум

/ Запалянко

Чешкото рали е кръг на шампионата за електрически автомобили ADAC Opel e-Rally Cup

Рали Барум (Barum Czech Rally Zlín) което ще се проведе в периода 27-29 август е акцент за Opel Motorsport в рали сезона 2021 в два аспекта. От една страна това е първото в света рали за електрически автомобили на един производител – ADAC Opel e-Rally Cup, което ще се представи на международната сцена в рамките на кръга на шампионата ERC в Чехия. От друга страна новият Opel Corsa Rally4, който вече жъне победи и места на подиума на национално ниво, ще направи първата си международна изява на асфалт около индустриалния град Злин, в югоизточната част на Чешката Република.

 

Заводският пилот на Opel Мариян Грибел (32 г.), европейски Junior шампион за 2016 и 2017 г., ще пилотира новия Opel Corsa Rally4 с мощност от 208 к.с. Навигатор на клиентския спортен автомобил от Рюселсхайм е Тобиас Браун (26 г.), който е един от най-добрите в тази област. Целта на екипа на Opel е ясна: „Конкуренцията наистина е страхотна, но нашата цел не е просто да се състезаваме. Искаме да докажем изключителния потенциал на Corsa Rally4 и да дадем всичко от себе си за да бъдем в авангарда на състезанието,” отбелязва Грибел.

 

Участниците в ADAC Opel e-Rally Cup определено ще трябва да наблюдават много внимателно Грибел и Браун с тяхната Corsa Rally4 – защото през 2022 година, един от тях ще има възможността да се включи в екипа ADAC Opel Rally Junior Team точно с този автомобил и по този начин да продължи да се развива като пилот.

Състезанието Barum Czech Rally Zlín ще предложи и едно много специално предизвикателство. Бързите асфалтови трасета изискват максималното от младите екипи в техните спортни електрически автомобили. Пълната дистанция от 522,72 километра – включително 12 изключително тежки специални участъка с дължина от общо 147,33 километра – са в очакване на състезателите на Opel Corsa-e Rally за това тридневното събитие.  Телевизионният канал Eurosport ще отрази първото рали състезание на един производител във вторник след края на надпреварата като част предаването “ERC - All Access”, фокусирано върху водача Пелие.  

НазадКоментари