Обновяване за DS7

/ Информатор

Луксозният кросоувър губи обозначeнието Crossback , печели в технологиите и естетиката

Флагманът на френския автомобилeн лукс бе подоложен на есетически фейслифт, съчетан с промяна в обозначението. Занапред големият кросоувър DS7 Crossback  ще загуби добавката, показваща кросоувърния му характре  и ще остане просто DS7. Обновената версия ще е разпознаваема спрямо прешественика, защото и промчените по дизайна са одста впечатляващи- както в предната, така ив задната част. Все така елегантен, новият DS 7 носи повече динамика с по-категорични и по-добре изразени като структура линии, следвайки подчертаната хармония и хомогенност в дизайна.

Напълно новата предна част се откроява с изострени линии, определящи и осигуряващи баланса между отделните функции. Благодарение на тясното сътрудничество между екипа на DS DESIGN STUDIO PARIS и производствените експерти от завода в Мюлуз (Франция), бе свършена много конкретна работа, довела до изключителни резултати по отношение на качеството и солидността на изпълнението.

 

Светлинната графика бележи развитие и демонстрира още по-изразителни черти. Комбинацията от новите, по-тесни форми на фаровете при системата DS PIXEL LED VISION 3.0 и „светлинният воал” на дневните светлини DS LIGHT VEIL е извънредно хармонична и изпълнена в духа на висшата мода. Размерите на „крилете” DS WINGS и предната решетка са увеличени, а оформлението на престилката е обновено с индивидуална цветова гама в зависимост от версията на модела.

 

По-тесните, стъпаловидни задни LED светлини с визуален ефект на „завихряне” също са получили ново оформление с тъмно метално покритие, което подчертава уникалното излъчване на новия DS 7. Капакът на багажника и емблемата са обновени с по-отчетливи линии, докато досегашният надпис „CROSSBACK“ е заменен от „DS AUTOMOBILES“, който подчертава по-широката визуално задна част на новия DS 7. Колелата също играят важна роля в очертаването на изразителния характер в страничния профил на новия DS 7. Новите, допълнени с аеродинамични вложки 19-цолови джанти EDINBURGH и SILVERSTONE подобряват аеродинамичната обтекаемост, докато характерният им дизайн създава усещане за по-голям диаметър. Новите 21-цолови джанти BROOKLYN с изискан технологичен дизайн се предлагат само при новия DS 7 E-TENSE 4x4 360.

 

Рамките на страничните прозорци и релсите за багажник на покрива се предлагат в бляскаво черно изпълнение Gloss Black, което подчертава допълнително динамиката на силуета.

СИСТЕМАТА НА СВЕТЛИНИТЕ DS PIXEL LED VISION3.0

Системата DS PIXEL LED VISION 3.0 представя технологично нововъведение, което добавя още едно впечатляващо измерение към новия модел. PIXEL модулите при новия DS 7 се отличават с оптимизирано управление на мощността на светлинния поток и поддържат 3 идентифициращи модула, които се предлагат в цялата гама. Функцията PIXEL осигурява значителни предимства по отношение на качеството на осветяване на пътното платно. Светлинният поток е по-мощен, по-равномерен и с увеличен до 380 метра (дълги светлини) обхват. Освен това, при движение със скорост под 50 км/ч, широчината на осветяване на светлинния лъч вече е 65 метра. От вътрешната страна на фаровете са разположени два модула за къси/странични светлини, които работят съвместно. От външната страна на PIXEL модула за дълги светлини са разположени общо 84 LED елемента в три реда. В зависимост от ъгъла на отклонение на волана, осветяването на пътното платно в завой се контролира от интензитета на външните LED елементи в PIXEL модула.

 

СВЕТЛИННИЯТ ВОАЛ“ DS LIGHT VEIL

Оформлението на дневните светлини е вдъхновено от работата на инженерите и стилистите върху концептуалните студии DS X E-TENSE и DS AERO SPORT LOUNGE. При тях светлината сякаш извира отвътре, преминавайки през цвета на каросерията. „Воалът” DS LIGHT VEIL включва дневните светлини и четири вертикални светлинни елементи с общо 33 светодиода. Ключова роля в това новаторско решение играе производственият процес – лаковото покритие е нанесено от вътрешната страна на лазерно гравираната поликарбонатна повърхност и така създава интересен профил, 

  • който излъчваната светлина се редува с участъците, лакирани в цвета на купето. Гледката е забележителна и създава характерния за скъпоценните бижута ефект на дълбочина и яркост. Функцията DS LIGHT VEIL просветва и изгасва при заключване и отключване на автомобила.

НАЙ-ДОБРОТО ОТ ФРЕНСКИЯ ОПИТ И ТРАДИЦИИ ЗА ЦЕНИТЕЛИТЕ НА КРАСИВИТЕ НЕЩА

 

Подобно на най-големите парижки модни къщи, DS Automobiles обръща особено внимание на подбора на материали и на начините за тяхната обработка. С помощта на тапицериите и облицовките във вътрешното пространство на новия DS 7 беше създадена атмосфера, която да прави различно и неповторимо всяко пътуване. Изключителното ниво на лукс и изтънченост при новия DS 7 OPERA личи в тапицериите от фина кожа напа, предлагани

  • две разцветки - Basalt Black и Pearl Grey. Облицовките от тази естествена материя с най-високо качество покриват обширни площи от интериора и придават естествени изискани щрихи към луксозното излъчване.

Новите облицовки с драпиран ефект на арматурното табло и панелите на вратите при изпълнението с кожена тапицерия напа не използват шевове и съединения, запазвайки усещането и външния вид на естествената кожа. Ефектът на естествената повърхност е засилен допълнително чрез релефно щамповане с мотиви, напомнящи светлинната графика на DS LIGHT VEIL.

Изключителното внимание към всеки детайл в новия интериор личи и в перлените шевове, предлагани в новите цветове White и Zephyr, в облицовките от висококачествена естествена кожа на венеца и капака на въздушната възглавница на волана, в релефните вложки с емблематичния за DS Automobile мотив „Clous de Paris” и не на последно място – релефните елементи от тапицерията в стил часовникова гривна, които се предлагат за първи път в цвят Pearl Grey.

Изисканото изпълнение личи и в интериора RIVOLI, издържан в цвят Basalt Black и тапицерия с шевове и релефна повърхност, комбинирани сполучливо с кожената материя Claudia Leather и нейната добре изразена повърхностна структура.

Интериорът на PERFORMANCE LINE се отличава с още по-дълбока черна тоналност на тапицериите от микрофибърен текстил Alcantara® на всички елементи, както и с контрастните нотки в Gold и Carmine, които подчертават динамичното излъчване. Вътрешното пространство на версията BASTILLE е освежен с нови материи DS Canvas и фин релеф в Basalt Black с мотив, вдъхновен от рибените люспи. При всички изпълнения на вътрешното пространство се използва индиректно вътрешно осветление с възможност за индивидуални настройки и нов светлинен мотив, вдъхновен от релефните панели „Clous de Paris“.

СЕДАЛКИТЕ НА DS AUTOMOBILES С ТАПИЦЕРИИ ОТ КОЖА НАПА

Черпейки вдъхновение от множеството свързани в единно цяло елементи при металните гривни на луксозните часовници, дизайнерският екип на DS Automobiles е използвал за седалката и облегалката на новия модел разкроени от цели парчета кожа тапицерии - без шевове и връзки и с невероятно ниво на комфорт. Структурата на пълнежа на тапицериите е от пенопласти с висока плътност и много по-масивна от традиционно използваните решения, тъй като нивото на комфорт е по-високо и остава по-трайно през годините при тапицериите с повече и по-плътен материал. Широчината на използваната за тапицериите разкроена кожа възлиза на 450 милиметра, като след след оформянето на релефа се намалява с до 60 милиметра. Изключително висококачествената кожа напа се добива от отглеждани за месо породи говеда, които живеят на пасища без ограждения с бодлива тел. Използва се само най-качествената, гъвкава и здрава част от структурата на естествената кожа с дебелина 4 милиметра, която се обагря цялостно в един от специалните цветове Basalt Black или Pearl Grey. Изключителният комфорт на седалките се допълва от функциите за масаж, отопление и охлаждане.

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДИНАМИЧНО ХИБРИДНО ЗАДВИЖВАНЕ НА БЕНЗИН И ЕЛЕКТРИЧЕСТВО И МУЛТИЕНЕРГИЙНИ СИЛОВИ АГРЕГАТИ

 

  • качеството си на мултиенергийната марка с най-ниски нива на емисиите на CO2 в Европа през последните две години и на многократен шампион във Formula E, DS Automobiles бе решена да предложи новия DS 7 с възможност за избор на няколко вида задвижване, сред които и гама от три plug-in хибридни системи с мощност 225, 300 и 360 к.с. Новият DS 7 E-TENSE 225 използва бензинов двигател PureTech 180 и електродвигател с мощност 110 к.с., съчетан с осемстепенна автоматична предавателна кутия и предно предаване.

Новите DS 7 E-TENSE 4x4 300 и DS 7 E-TENSE 4x4 360 на свой ред използват система за двойно предаване, двигател PureTec 

  • и тягови електродвигатели с мощност 110 и 112 к.с. на предния и на задния мост. Моделът 360 се отличава и със специални настройки, дело на специалистите на DS PERFORMANCE.

Новата акумулаторна батерия с капацитет 14,4 кВтч дава възможност за изминаване на пробег до 65 километра с нулеви емисии в условията на смесен WLTP цикъл и до 82 километра в градски цикъл. Времето за зареждане на батерията със зарядно устройство с мощност 7,4 кВт е около два часа. Гамата на новия модел включва и двигателя 130 BlueHDi, а на пазарите извън Европа ще се предлагат и версии с бензинови двигатели PureTech с мощност 130, 215 и 225 к.с. Новият DS 7 остава един от енергийно най-ефективните автомобили в своя клас, което се дължи в особена степен на отличния контрол на теглото.

НОВИЯТ DS 7 E-TENSE 4X4 360 

  • новия DS 7 E-TENSE 4x4 360 е въплътен Grand Touring духа на DS Automobiles. За да бъде на висотата на внушителния прилив на мощ (бензинов двигател с 200 к.с., електродвигател със 110 к.с. на предния и електродвигател със 112 к.с. на задния мост), новият DS 7 E-TENSE 4x4 360 използва създадени от експертите на DS PERFORMANCE специални настройки за оптимизация на енергийния мениджмънт. Приложението DS ENERGY COACH оказва активна подкрепа на водача, контролирайки режимите на спиране така, че да подобри оползотворяването на излишната енергия. Клиренсът на каросерията е снижен с 15 мм, предната и задната следа са разширени съответно с 24 мм отпред и 10 мм отзад, а предните спирачки използват дискове с диаметър 380 милиметра и разработени от DS PERFORMANCE спирачни апарати. Внушителните 21-цолови джанти BROOKLYN се допълват от новото лаково покритие Lacquered Grey, чиито перлени оттенъци подчертават завлядяващите форми и чара на новия модел. Ускорението от 0 до 100 км/ч се постига за време от 5,6 секунди, а за дициплината старт-стоп на 1000 метра са достатъчни само 25,4 секунди.

TEХНОЛОГИИТЕ СА ВЪВ ФОКУСА НА ИЗЦЯЛО НОВАТА ГАМА НА DS 7

Инфоразвлекателната система бележи една от най-големите промени при новия DS 7 с включването на DS IRIS SYSTEM  ново решение, което включва напълно обновен интерфейс с възможност за индивидуално конфигуриране, бързи и плавни реакции и лесно гласово управление с естествени фрази. Модернизираният сензорен екран с висока разделителна способност и диагонал 12 инча предлага интуитивно меню, изградено от уиджети с възможност за достъп само с едно движение до всички функции - управление на свързаната навигация, вентилацията, цифровите аудиоизточници и информацията за пътуването. Изключително удобният за използване голям екран осигурява на водача и картина на зоните пред и зад автомобила от новите цифрови камери с висока разделителна способност, както и безжичен wi-fi достъп до функцията Mirror Screen за смартфон интеграция.

Новият 12-инчов екран на цифровия блок на контролните прибори пред водача дава възможност за промяна и индивидуална конфигурация на показанията и предлага обновена графика с най-важната и актуална информация, като разпределението и посоката на енергийните потоци при plug-in хибридните версии например.

 УНИКАЛНИ ЗА ТОЗИ ПАЗАРЕН СЕГМЕНТ ТЕХНОЛОГИИ

Новият DS 7 представя и редица нови технологии за повишаване на комфорта и подкрепа и улесняване на водача като DS ACTIVE SCAN SUSPENSION и DS NIGHT VISION. 

DS ACTIVE SCAN SUSPENSION е система за контрол на работата на амортисьорите на основата на данни от видеокамера, която е абсолютно уникално предложение в този автомобилен клас. Системата регулира индивидуално и независимо работата на амортисьорите на всяко от колелата, отчитайки и изглаждайки несъвършенствата на пътната настилка.

При системата DS NIGHT VISION пътното платно и неговите граници се следят от инфрачервена камера, която регистрира присъствието на колоездачи, пешеходци или животни пред автомобила на разстояние до 100 метра. Водачът получава съответната iинформация на новия цифров екран с висока резолюция на арматурното табло, допълнена от специално предупреждение в случай на опасност от удар.

Безопасността е повишена значително и благодарение на системата за следене на концентрацията DS DRIVER ATTENTION MONITORING и за асистенция на водача DS DRIVE ASSIST за полуавтономно шофиране от второ ниво.

Системата DS DRIVER ATTENTION MONITORING анализира нивото на внимание на водача с помощта на информация от две камери. Първата от тях следи поведението на автомобила в заобикалящата го среда, a втората, разположена директно пред водача, анализира накъде е насочен погледът му, както и неговите мимики и движение на клепачите за установяване на признаци на умора и сънливост…Това е безпрецедентно нововъведение в този сегмент от пазара.

Новият DS 7 е оборудван и със системата DS DRIVE ASSIST - aдаптивен круз контрол, който може да извършва самостоятелно потегляне и спиране без необходимост от намеса на водача и асистенция, която му позволява да позиционира автомобила там, където пожелае в лентата за движение.

СЪЗДАДЕН ВЪВ ФРАНЦИЯ И С ГОТОВНОСТ ДА ИЗЛЕЗЕ НА ПАЗАРА СКОРО

Новият DS 7 е глобален модел, който се произвежда в завода в Мюлуз (Франция) за всички пазари извън Китай, както и завода в Шънджън за задоволяване на китайския пазар. Предварителните поръчки ще започнат през лятото, а първите модели ще бъдат на разположение на клиентите в DS STORES от месец септември 2022 година.

Поръчката и доставката няма да изисква от новите собственици да ходят никъде благодарение на онлайн системата за продажби и възможността новият DS 7 да бъде доставен до избран от клиента адрес чрез услугата DS DELIVERY VALET.

НазадКоментари