Новото Porsche 911 – открийте разликите!

/ Информатор

Класиката си е класика - заден 6-цилиндров боксер, но с по-голяма мощност и LED-фарове

Новото, безбройно поред (смята се за осмо, но може и да се спори) поколение на Porsche 911 (992) бе разкрито заради автосалона в Лос Анджелиз. И както бе известно предварително, и не само от всевъзможните фирмени тийзъри и „случайно“ изтекли камуфлирани снимки, то прилича на старото. Всъщност всички поколение на тая митична кола си приличат, макар че всяко следващо е и различно с нещо. Просто човек трябва да гледа внимателно и да познава особеностоте на дизайна.

Сега например имаме отново кръгли фарове, те обаче не са връщане към миналото, а крачка в бъдещето, защото под класическата форма се крият модерин и ефикасни LED-крушки (те не не са точно круш(к)и, но думата е получила гражданственост и се използва - дори и да не е вярна). Дръжките на вратите са преживели малка революция – те се прибират в ламарината. Отзад стоповете вече са оформени като цяла червена линия по капака, а над нея е активното крило с по-голяма площ и регулируема позиция.  Новото поколение е пораснало ... в ширина отпред с 4,5 см.

Компоновката е съвсем класическа – задно разположен 6-цилиндров мотор с обем 3 литра и срещулежащи цилиндри. Снабден е с турбина и мощността му е вдигната до 450 к.с. за версията Carrera S. Ускорението 0-100 е за 3,7 секунди, а при задвижване 4х4 даже е 3,6 сек. Максималната скорост е 308 км/ч, а консумацията на гориво по официални данни е 9 л/100 км. Овладяването на тази мощ става и с помощна на новаторски електронни помощници – включително с въвеждането на специален режим за мокър път, който пречи на шофьора да прави глупости по него. Има и нощен режим, който включва активиране на термична камера.   

Галерия

НазадКоментари