Новото Clio – екстериорът

/ Информатор

Обещанието на Renault e спазено. Днес дизайнът бе разкрит и е красив

 По-елегантно и динамично от всеки ъгъл, твърди прессъобщението, с което е съпътствано разкриването на екстериорния дизайн на новото поколение на Renault Clio. Както се полага на един успешен и популярен модел,  цялостният стил не е рязко скъсване, а по-скоро доразививане на традционните качества и познатите черти, но те са реинтерпретирани в духа на подчертана динамика и елегантност.

По-голямата решетка и изразителната предна броня правят „физиономията“ на колата по-впечатляваща, страничните панели са формовани с ефекти на скулптура, които излъчват внушение за мощ, но като цяло се запазва и симпатичното излъчване на една малка кола. Всъщност тя става по-малка, тъй като държината е 4048 мм (-17 мм), а широчината е 1798 мм.

Малка, но стъпила здраво на асфалта със своите 17-инчови алуминиеви джанти и съответните гуми върху тях. А „акуловата перка“ на покрива, в която е скрита антената на радиото е наистина многозначителен детайл. Други интригуващи решения са въздушните дефлектори  на предните колесни арки, особените предни светлини, обемния багажник, вкаран в намалените външни габарити и много други специфики.

Clio V вече тръгва по пътя си към пазарите и показаното досега говори за един  наистина амбициозен подход, за да запази и разшири присъствието си на тях. Принос ще има и новата  версия R.S. Line, която ще замени досегашните GT-Line и която ще вкара автентичната тръпка на спортното подразделение при масовите коли. А онези, които не се вълнуват толкова от магията на скоростта, но държат на изтънчения изглед, ще могат да се насочат към версията Initiale Paris.

НазадКоментари