Новости в гамата на Citroen

/ Информатор

Инфоразвлекателна система My Citroën Drive Plus вече ще се монтира и на C4 и ë-C4

Citroën обновява гамата на моделите C4 и ë-C4, както и на C5 X. Актуализацията на първите два модела включва представената за първи път при C5 X и C4 X нова инфоразвлекателна система My Citroën Drive Plus. Характерът на моделите е подчертан допълнително с новото двуцветно лаково покритие с черен покрив Perla Nera. Гамата от задвижващи агрегати на C5 X също е разширена с версията 180 ë-EAT8 Plug-in Hybrid, която прави plug-in хибридните варианти още по-достъпни. Освен това се разширява гамата от функции за полуавтономно шофиране на Ниво 2 с добавяне на системата за асистенция на водача при движение на магистрала Highway Driver Assist 2.0.

Инфоразвлекателната система My Citroën Drive Plus е с нов, изключително интуитивен интерфейс и използва 10-инчов сензорен екран с висока разделителна способност (HD) на арматурното табло. Той позволява напълно изндивидуално конфигуриране от клиентите чрез системата от "уиджети” (widgets). Уиджетите са популярно от смартфоните и таблетите със сензорен екран решение за организация на потребителския интерфейс, които предлагат бърза и лесна възможност за преглед и работа с различни приложения и съдържание на сензорния екран на автомобила.

 

Новият интерфейс включва и гласово управление с естествени фрази и цифров асистент. Той може да бъде „активиран“ от водача и пътниците в автомобила с командата „Hello Citroën“, да разбира какво казват, да отговаря на въпросите им и да изпълнява гласовите им команди. Системата е в състояние да разбира фрази на 20 езика, да предоставя визуална обратна връзка и да изпълнява много команди, свързани с работата на системите в автомобила – настройки на климатичната инсталация, възпроизвеждане на аудио файлове, използване на мобилния телефон и множество свързани гласови услуги.

НазадКоментари