" />

Новият Ford Puma

/ Информатор

"Котката" е станала както стилна, така и високотехнологична

Ford разкри новата Puma – стилна, високотехнологична еволюция на най-продаваната кола в Обединеното кралство, която се превърна във фаворит на шофьорите в цяла Европа. Компактният кросоувър, който прави градското шофиране лесно – и с място за петима души и техния багаж – новата Puma прави пътуванията по-приятни и релаксиращи с изцяло нов интериор, големи цифрови дисплеи, свързаност и усъвършенствани технологии в помощ на водача.

 

Отвътре, нов кокпит в стил спортен автомобил обгръща пътниците с екрани, монтирани високо и под ъгъл към водача, докато физическите бутони са намалени до минимум за по-спокойно пътуване. Клиентите могат да използват 5G свързаност 1, за да поемат контрола над деня си – независимо дали искат да избегнат неочаквани задръствания по време на път към училище или да помолят Alexa Built-in 2 да добави кафе към списъка за пазаруване.

 

Усъвършенстваните технологии правят шофирането с помощта на круиз контрол по-естествено, забавят при кръстовища и завои, помагат на шофьорите да виждат по-ясно в завоите през нощта и осигуряват изглед от „птичи поглед“ на централния екран, за да направят паркирането лесно в оживените улици. Свободата да намирате приключения извън града идва от адаптивните и икономични меки хибридни задвижвания с до 155 к.с. – или 170 к.с. максимална мощност за новия спортен модел Puma ST Powershift. 

 

„Клиентите на Puma ни казаха, че обичат да карат най-добре изглеждащия компактен кросоувър на пазара и че постоянно намират нови приложения на  MegaBox, който им позволява да използват пространството в багажника си, както никой друг малък автомобил не може. Те също така ни споделиха, че интериорът е наистина важен фактор, а усъвършенствана свързаност, която да им позволи да контролират деня си, ще изведе Puma на следващото ниво,” каза Джон Уилямс, генерален мениджър, Ford Blue, Европа. „Точно това направихме; с авангарден стил, завладяващо дигитално изживяване и същата безпроблемно интегрирана SYNC 4 свързаност като при по-големите модели като нашия нов Ford Kuga – всичко това в обогатена и опростена гама прави избора по-лесен от всякога за ново поколение клиенти на Puma готови за приключения.“

Два големи екрана дават на водача пълен контрол и актуална информация - 12,8-инчов цифров инструментален панел, който може да бъде персонализиран, за да показва информацията, която всеки водач намира за най-полезна, а 12,0-инчовият централен сензорен екран с висока разделителна способност улеснява управлението на навигацията, мултимедията и функциите за комфорт като климатик и отопление на седалките. Новата информационно развлекателна система SYNC 4 на Puma има два пъти по-голяма изчислителна мощност от предишната и лесно се адаптира, за да улесни достъпа на водачите до функциите, които ползват най-често. Гласовото разпознаване разбира ежедневния език и смартфоните могат лесно да се интегрират с помощта на безжични Apple CarPlay и Android Auto 7 – и да се презареждат чрез безжично зареждане. 

Дори и без свързан смартфон, шофьорите могат да попитат Alexa Built-in  „Какво има в календара ми днес?“, „Как да стигна до дома?“ или „Възпроизвеждане на моя плейлист за шофиране“ – или през звуковата система или чрез опционалната аудиосистема B&O с 10 високоговорителя.8 Стилът и комфортът са подобрени с нов плъзгащ се подлакътник и спортен, двуспицов волан с плоско дъно, като в състезателна кола

Новата Puma прави шофирането по-лесно. Интелигентният адаптивен круиз контрол със Stop & Go и Lane Centering  намалява скоростта и спира плавно, за по-естествено усещане, и може да използва Predictive Speed Assist , за да регулира скоростта при завои на пътя, кръгови кръстовища и при навлизане или напускане на магистрали. В града 360-градусовата камера  може да показва изглед от „птичи поглед“ за по-лесно и безпроблемно паркиране.

 В новите фарове има нещо повече от свеж дизайн и отличителен светлинен стил. Опционалната Dynamic Matrix LED технология използва Predictive Dynamic Bending Light, за да наблюдава пътя пред автомобила и да осветява завоите, за да помогне на шофьорите да виждат по-ясно.

 Новата Puma има практичността на голяма кола. 80-литров MegaBox в  багажника е достатъчно голям, за да погълне съдържанието на малка количка за пазаруване в супермаркет. Два комплекта стикове за голф могат да стоят изправени в багажника и дори с петима души на борда има повече от 450 литра място за багаж за пазаруване или място за кучета. 

Клиентите могат да избират между Titanium, ST-Line и ST-Line X, всеки от които с вече емблематичния екстериорен стил на Puma, уникален дизайн на предна броня, решетка и лети джанти. Шест цвята – включително новият за Puma Cactus Grey, и светлини, които прожектират логото на Puma върху земята 

НазадКоментари