Новият ASX тръгва от Женева

/ Информатор

Световната премиера на компактния кросувър ще бъде на 5 март в Палекспо

Световната премиера на обновения компактен SUV ASX (RVR или Outlander Sport на някои пазари) ще се състои по време на 89-ия Международен автосалон в Женева, който ще се проведе между 7 и 17 март. Малко преди публиката да нахлуе в залите, в първия пресден (5 март) ще бъде и офиициалното представяне.

От старта на продажбите през 2009 г. досега ASX е натрупал около 1.32 милиона бройки в 90 страни. Най-големите пазари са Северна Америка, Европа, Австралия и Китай. В момента той е третият по продажби автомобил на MMC и ключов модел за глобалната стратегия на компанията.

 

Екстериорът на модела е преминал през значителна промяна, продиктувана от дизайнерската философия „солиден и прецизен” – израз на слогана на MMC “Drive your Ambition.” Традиционната предна решетка DYNAMIC SHIELD еволюира.  

Бронята сякаш обгръща централната част от двете страни, отличителното разположение на LED светлините – мигачите и фаровете за мъгла са в квадратни панели в двата края на предницата, сякаш „отпечатва“ типичната Mitsubishi визия върху автомобила.

  

На европейските пазари ASX ще бъде с 2.0L MIVEC 16-клапанов двигател с 5-степенна ръчна скоростна кутия или INVECS-III CVT с 6-степенен спортен режим. Автомобилът ще се предлага както във вариант с предно предаване, така и с 4x4 задвижване.  

ASX предлага сигурност и безопасност, благодарение на функции като подсилената RISE конструкция и системата за ограничаване опасността от челен удар - Forward Collision Mitigation (FCM). Подобренията в Smartphone-link Display Audio (SDA) позволяват по-добра свързаност на автомобила с околния свят.   Размерът на дисплея е увеличен от 7“ на 8“. Видео файлове, записани на USB, могат да се гледат на екрана на SDA. Най-високото ниво на оборудване идва с Tom Tom навигационна система. Информация за трафика в реално време може да бъде получавана чрез интернет връзка от смартфона.

НазадКоментари