Новата Neue Klasse тръгва от Унгария

/ Информатор

Свърхмодерният завод на BMW до Дебрецен ще произвежда новите баварски модели

Новото поколение модели на BMW, изградени върху платформа, която получи символичното име  Neue Klasse, ще се произвеждат в Унгария, макар и не само там.

В страната на чардаша е построен един от най-модерните „баварски“ заводи, първата копка на който бе направена през 2005 година. Производственият комплекс  е ситуиран на голо поле, близо до Дебрецен и се превърна в едно от най-авангардните предприятия за финално сглобяване на баварки.

Сега запазва тази своя водеща роля, като конвейрите ще бъдет пригодени към новата платформа, върху която ще са правят модели като i4, iX3 и бъдещията  iX1.

Обозначението Neue Klasse се свързва с един от легендарните баварски модели, който в далечната 1961 година вдъхва силен пазарен порив на фирмата и я измъква от опасна криза. Тогавашната  Neue Klasse е динамичен седен, който може да се смята за предшественик на 3-ата и 5-ата серии - на практика гръбнак на баварската гама.

Сегашната Neue Klasse пък позволява изгрлаждане на различни типове каросерия и монтиране на различни задвижвания – класически задвижвания, хибридни и чисто електрически, което е важно за прехода към новата мобилност на XXI век.  

НазадКоментари