Новата Astra дойде у нас

/ Информатор

Шестото поколение на вечния опелов бестселър представено с тест до Банско

Новото поколение на Opel Astra пристигна официално в България и бе представено пред медиите с прес-тест до Банско и обратно.  Моделът бе показан и на авторитетния подиум на софийския автосалон, но там бяха само демонстрационни автомобили. Сега може да се сметне, че започват истинските продажби, макар че в момента фирмата изпитва трудности с доставките на поръчаните коли.

Снимки Тони Тончев

Шестото поколение (с фирмено обозначение Astra L) официално бе показано миналата година, но локалните лансирания се забавиха заради недостига на чипове, който тормози индустрията последната година. Разработката е направена след обединяването на Opel с PSA като се използва общата платформа EMP2.

На теста бе представен само един бензинов двигател – трицилиндров с обем 1,2 л. и мощност 130 к.с., който може да се съчетава с механична 6-степенна или автоматична 8-степенна скоростни кутии.  Ще се предлага дизел и хибридно задвижване със системна мощност 180 к.с. Повече подробности, ценова листа и видео от теста – в близките дни.

НазадКоментари