Нов шеф във Visteon България

/ Информатор

Петя Писарска е новият мениджър „Човешки ресурси“ на доставчика за авточасти

Петя Писарска поема управлението на човешките ресурси на Visteon България – най-големият инженерингов хъб на глобалната технологична компания за Европа.

Като доказан специалист с дългогодишен опит в сферата на човешките ресурси, Петя и екипът й ще развиват иновативни подходи, добри практики и съвременни HR стратегии за утвърждаването на Visteon като предпочитан работодател в сферата на автомобилните технологии.

Стратегическата роля на технологичния хъб в глобален план диктува активното разрастване на екипа и експертизата на местно ниво. Затова Петя очертава своите основни приоритети - мотивиращата работна среда, развитието на екипа и привличането на нови таланти.

Петя има 15 години професионален опит в сферата на човешките ресурси на национално и международно ниво. Най-големият й принос до момента е за екипа на IBM България, където работи 12 години. Ролята й в компанията обхваща цялостен HR мениджмънт, въвеждане и прилагане на добри HR политики и практики, хармонизиране между вътрешно корпоративните изисквания и българското законодателство. Голяма част от тези функции тя изпълнява на местно, регионално и глобално ниво, което развива уменията й за успешна работа с хора от различни култури.

Петя е магистър по „Управление на услугите“ от Бъкингамския университет във Великобритания.

НазадКоментари