Нов шеф на дизайна в Peugeot

/ Информатор

Жил Видал напуска изненадващо. Мястото му заема неговият помощник Матиас Осан

Жил Видал, който ръководеше дизайна на Peugeot в последното десетилетие изненадващо е напуснал поста си, като от утре, 28 юли функциите му поема досегашният му помощник Матиас Осан. Причините за внезапното напускане на успешния дизайнер не са обявени публично.

Във всеки случай става дума за напускане по негово желание, а бързината на решението за замяна говори, че заместникът му е бил готов за неговите функции. Матиас Осан  е 40-годишен, като работи във фирмата от 2002 година , а от 2013  отговаря за авангардните дизайнерски разработки, като в актива му се вписва прототипа Quartz, който бе предшественик на второто поколение на 3008. По-късно той разработи прототипите Instinct и e-Legend, които са ярка част от сегашния стил на марката.

Жил Видал има несъмнен принос за успешнота възраждане на Peugeot  от кризата в началото на десетилетието. Неговите творения 308, 3008 и 208 грабнаха титлите „Кола на годината за Европа“ през 2014, 2017 и 2020 година.  Той не е съобщил какви са по-нататъшните му планове.  

НазадКоментари