Нов началник на Alpine

/ Информатор

Лоран Роси ще поеме цялата спортна и състезателна активност на Renault Groupe

Лоран Роси, директор по стратегията и бизнес развитието на Groupe Renault, e назначен за главен изпълнителен директор на марката Alpine, считано от 11 януари 2021 г. Лоран Роси ще поеме отговорността за Alpine Cars, Sport, F1 и състезателните дейности. Той ще докладва на Лука де Мео, главен изпълнителен директор на Groupe Renault.

 Досегашният шеф Сирил Абитбул напуска Groupe Renault:

„Бих искал да благодаря на Groupe Renault за доверието през всички тези години, особено при рестартирането и реконструкцията на отбора, започнали през 2016 г. Солидните основи на състезателния екип и структурите във Франция и Англия, изградени през тези години, стратегическата еволюция на спорта към по-икономически устойчив модел, а напоследък и проектът Alpine, който осигурява подновено усещане за смисъл и динамика, всички сочат към много фина траектория. Бих искал да благодаря на Лука Де Мео, че ме включи в изграждането на бизнес звеното Alpine и пожелавам успех на новата структура."

 Лука де Мео, главен изпълнителен директор на Groupe Renault:

„Бих искал горещо да благодаря на Сирил за неуморното му участие, което изведе отбора на Renault F1 от предпоследното място през 2016 г. до подиумите през миналия сезон. Неговата забележителна работа във F1 от 2007 г. ни позволява да гледаме към бъдещето и предизвикаме подиумите през тази година със силен екип и новата идентичност на Alpine F1 Team."

 

Лоран Роси, 45-годишен, е завършил ENSEEIHT и IFP School / ENSPM. Започва кариерата си през 2000 г. в Renault, в отдел Машиностроене. През 2009 г., след получаване на MBA от Harvard Business School, се мести в Boston Consulting Group, където работи в нюйоркския офис като автомобилен експерт. През 2012 г. се присъединява към Google, където отговаря за развитието на бизнес отношения с ключови клиенти в автомобилната индустрия. През 2018 г. се завръща в Renault и е назначен за директор на стратегическото и бизнес развитие на Groupe Renault.

НазадКоментари