Няма почивка за завод на PSA

/ Информатор

Предприятието в Сошо ще работи допълнително заради засиленото търсене на 3008

Заводът на Peugeot в Сошо (Франция) ще се лиши от традиционната дълга коледна ваканция, съобщава AFP, като се позовава на вътрешни документи. Конвейрът, който сглобява кросоувърите Peugeot 3008 и 5008, както и присъдружният Opel Grandland X, ще трябва да работи от от 28 до 30 декември, за да задоволи търсенето на особено популярните кросоувъри.

Тъй като тази работа е извънредна, на конвейра ще бъдат привлечени 700 работници, които  ще получават премия от 75 евро, а ще имат право и на три допълнителни дни към отпуската си следващата година. Това е втори случай в дългата история на завода. По традиция конвейрите му спират за дълга коледно-новогодишна ваканция, като досега само веднъж се е наложило да се работи между Коледа и Нова година. През пролетта заводът бе спрян заради карантината, а след това са наложи спешно да се наемат допълнително работници и да се пусне трети конвейер на 24-часова работа, за да се задоволи търсенето за 3008.

Профсъюзите са приели решението на ръководството, но са намекнали, че премията за извънредната работа може да бъде и по-висока.

НазадКоментари