Nissan погва и роднините на Гон

/ Информатор

Срещу сестра му е подаден иск за незаконно обогатяване, дъщеря му не може да си прибере вещите

Nissan  е подал иск срещу Клодин Бихара де Оливейра – сестра на Карлос Гон, с обвинение че и тя се е обогатявала незаконно за сметка на фирмата, съобщава Reuters. Подробности за размера на претенцията и същността на обвинението не са съобщени, като се подхвърля, че става дума просто за регистриране на иска, за да не се допусне давностният срок от 3 години да изтече.

Най-вероятно става дума за премия от 100 хил. долара, изплатена на сестрата на Гон за услуги като съветник при избора на локацията на един завод. Сега, три години по-късно трудно може да се докаже дали нейните съвети са били наистина толкова ценни, а и дали въобще тя е изиграла някакава роля в избора.

Друга съдебна разпра се очертава около апартамента на Nissan в Рио де Жанейро, закупен за карлос Гон и разположен на първа линия до прословутия плаж Копакабана. Тук в разправията се включва и дъщерята на Карлос Гон Каролина, която го е използвала и има вещи в него, докато Nissan иска да го запечати. Бразилски съд е решил, че тя има право на 24-часов достъп до апартамента, за да прибере личните вещи, докато Nissan обжалват с мотива, че там има укрити доказателства за престъления, които могат да изчезнат.  Разправията навлиза в грозни съдебни детайли, което пък нявава на мисълта, че по-нататъшното съжителство в рамките на Аиланса ще бъде много трудно.

  

НазадКоментари