New MINI. Big Love

/ Информатор

Специално събитие отбелязва юбилей и посреща 2 нови модела

MINI се „завърна“ на родна територия във Великобритания, макар и в центъра на София. Това стана възможно благодарение на гостоприемството и участието на Н. Пр. посланика на Великобритания д-р Роб Диксън, който бе домакин на събитието. То бепосветено както на юбилея – 20 годишнина от „възраждането“ на MINI – вече в рамките на BMW Group, така и на ланисрането на новите MINI Hatch и MINI Cabrio.

„В своята над 60 годишна история MINI се е превърнало в много повече от автомобил. Както повечето граждани на Обединеното Кралство и аз имам много лична връзка с марката. MINI беше вълнуваща част от моята младост и първия ми автомобил, а баща ми работеше в производствените локации на марката близо до Бирмингам, където живеехме.“, сподели Н.Пр. посланик Диксън. „Радвам се, че BMW Group и MINI имат силен фокус върху най-високите стандарти за устойчивост и безопасност, теми от огромно значение за нас, както и  разбира се, че Обединеното Кралство и в бъдеше ще остане основен дом на тази вълнуваща марка.“ Допълва д-р Диксън.

„MINI не е просто автомобил. То е британска традиция в области като наука, култура и изкуство, минимализъм, съчетана с най-доброто от немската технология. MINI e начин на живот, силен емблематичен дизайн, уникален автомобил с безпрецедентни функции за персонализиране - и - много важно – MINI e забавно за шофиране!" коментира Александър Миланов, управител на BMW Group България.

MINI е типична градска марка, стартирала през 1959 г. с първото Mini, когато марката отговоря на предизвикателствата на времето и градското шофиране с креативна концепция, която предлага максимално представяне с минимален отпечатък. Mini се превръща в дизайнерска икона и има дълбоко човешка привлекателност. С външния си вид, шофиране и достъпност, фокусирайки се върху същественото и високото качество, като същевременно внимателно освежава своя емблематичен дизайн MINI е възродено като премиум марка преди 20 години. Запазвайки оригиналния си дух, MINI се завръща като премиум градски, впечатляващ и вълнуващ автомобил. Като остава вярно на своите легендарни корени, но ги интерпретира по нов съвременен начин за новото хилядолетие MINI отново се вписва в духа на времето. Със своя емблематичен дизайн и характерно go-kart усещане при шофиране, MINI разтърсва утвърдения сегмент на малките автомобили с всяко ново поколение. Въпреки че марката остава вярна на легендарните си корени, ги интерпретира напълно наново за всяко поколение за портфолио от малки коли с фокус градския шофьор. 20 години след въвеждането на пазара. Четвъртото поколение MINI е най-доброто. С настоящата интензивна актуализация на MINI с 3 врати, MINI с 5 врати и MINI кабриолет се затвърждава позицията на MINI като еталон за удоволствие от шофирането, изразителен дизайн и индивидуален стил.

Новият дизайн на MINI е по-модерен, по-свеж, по-изчистен. Всички новости следват обща мисия: Purify MINI! За по-голяма опростеност и повече индивидуалност. Контрастните цветове на покрива и корпусите на страничните огледала са сред най-впечатляващите дизайнерски характеристики, които превръщат MINI в пионер по отношение на персонализацията. Сега към богатите възможности за персонализация се добавя иновацията Multitone roof, който представлява цветови градиент, простиращ се от рамката на предното стъкло към задната част, от San Marino Blue през Pearly Aqua до Jet Black, постигнат с нова техника на боядисване. За да бъде постигнат този ефект, трите цвята се нанасят един след друг в процес на боядисване „мокро върху мокро“. Този бояджийски похват, известен като Spray Tech, е напълно интегриран в механичния производствен процес в завода на MINI в Оксфорд, Великобритания. Въпреки това има малки отклонения в цвета, дължащи се на променящите се условия на околната среда, така че всяко MINI с Multitone Roof се превръща в уникат още в завода. В интериора преработеният кокпит подчертава премиум  характера на MINI Hatch с 3 врати, MINI Hatch с 5 врати и MINI Cabriolet и идва с нов, по-елегантен и по-функционален интерфейс. Атрактивни допълнения към гамата от стандартно и допълнително оборудване, нови външни лакови покрития, алуминиеви джанти, вътрешни повърхности и тапицерии, технология на шасито с нова активна система на амортисьори за допълнителен комфорт, разширени като възможности и обхват функции за подпомагане на водача и свързаност, всички допълват най-новото актуализация на британските модели.

Изминалата 2020 силно напомня за самото начало на марката, когато преди повече от 60 години Mini креативно превръща кризата във възможност. През последните  дванадесет месеца на пазара беше въведено  напълно електрическото MINI Cooper SE, като благодарение на него световните продажби продажбите на електрифицирани MINI автомобили се удвояват за по-малко от година. Към момента повече от 50 % от всички реализирани автомобили MINI са или напълно електрически или PHEV автомобили. Лансиран бе и MINI John Cooper Works GP - кола на ентусиасти, която няма аналог, а MINI Countryman премина през моделно освежаване.

Нещо повече решено бе стратегическото развитие на марката. Моделното портфолио ще бъде пренастроено, ще продължаваме разширяването към електрическа мобилност и премиум компактния сегмент. Укрепени са пазарните позиции чрез местно производство в Китай, като същевременно се затвърждава и разширява производството в дома марката в Оксфорд.

НазадКоментари