Немското качество на Opel

/ Информатор

Амбициозен план в Рюселсхайм – да бъдат световен лидер

През последните дванадесет месеца качеството на новите автомобили при Opel се повиши с 25%. Това подобрение е резултат от точното прецизиране на вътрешно-производствени стандарти, както и от отзивите на клиентите през първата година след покупката. Последните пуснати на пазара модели Opel Corsa и Opel Mokka демонстрират първокласно качество на производството – независимо дали са с двигатели с вътрешно горене или с електрическо задвижване.

 

Има основателни причини за това подобрение на качеството: Opel си е поставил за цел да усъвършенства производството и да не прави компромиси. За да постигне това, автомобилният производител от Рюселсхайм въведе и нови методи за анализ, които имат прогнозен ефект. Такива системи за прогнозиране разпознават кога параметрите се променят по такъв начин, че да доведат до възможни грешки в производството и се коригират превантивно. Резултатът е следният: на първо място не се произвеждат дефектни части, производството продължава без прекъсване и се поддържа високо ниво на продукцията.

 

„В Opel и в цялата група Stellantis ние си поставихме амбициозни цели за постигане на най-високо качество. Искаме да станем № 1 сред производителите на автомобили. Навсякъде, където имаше неизправности, те са отстранени. Повишаваме качеството, повишаваме удовлетвореността на клиентите и в същото време така намаляваме разходите си“, казва главният изпълнителен директор на Opel Уве Хохгешурц.

 

В германските заводи в Рюселсхайм и Айзенах преминаването към най-новата платформа на групата Stellantis доведе до допълнителни подобрения. Единната платформена стратегия и намаляването на ненужната сложност са важни фактори за високото качество и постигане на най-добра надеждност на превозните средства. В централата на Opel започна серийното производство на новото поколение Astra. В завода в Руселсхайм Astra с пет врати, а скоро и комбито Astra Sports Tourer ще слязат от производствената линия гарантирайки германска прецизност. Всички версии на Grandland се произвеждат в Айзенах спазвайки най-високите стандарти за качество. Това се потвърждава и от последния доклад на TÜV, в който флагманът на SUV гамата – Opel Grandland е класиран на отличното 11-о място от всичките 128 проверени модела. Освен това, според статистиката на ADAC за 2022 г., моделите на Opel в различни пазарни сегменти, от Grandland и Crossland до ADAM, се открояват и като надеждни употребявани автомобили.

 

Инженерите на Opel също са фокусирани върху по-нататъшното подобряване на качеството в дългосрочен план. За тази цел е засилено сътрудничеството с доставчиците на компоненти и суровини. Инженерите говорят за „здравина“, когато определят времената на работа и стандартите за части. В допълнение към добре познатите проучвания на удовлетвореността на клиентите, екипите отговарящи за спазване на параметрите на качеството оценяват отзиви и предложения във форуми и други канали в социалните медии. В допълнение дилърите на Opel също имат решаваща роля и се включват в комуникацията предаващи информация свързана с мнението на клиентите относно възможности за подобрения. Всички отзиви се приемат сериозно и се разглеждат детайлно с цел подобряване на качеството.

 

 

НазадКоментари