Най-известният Бонд-кар излиза на пазара

/ Информатор

Сагата продължава. Фамозният Aston Martin DB5 Goldfinger Continuation ще си има и истински шпионски играчки

Започна производството на дългоочаквания Aston Martin DB5 Goldfinger Continuation. Става дума за серия от 25 коли, които възпроизвеждат с максимална точност легендарната кола на Джеймс Бонд от 1964 година. Тази кола влезе в историята с оригиналните шпионски атрибути, някои от които по-късно станаха реалност. Там имаше предшественик на днешните навигации, бронирана плоча, която се показва от багажника при нужда, картечници под предните фарове и ред други хитринки. Самата кола е една от безсмъртните красавици на автомобилния род и предизвиква интерес дори и да не беше влязла в георичните екранни епизоди на Студената война.

Производството на възродената ретромашина ще бъде в добрия стар завод на Aston в Нюпорт панел, като ще се използват и някои инструменти, останали от времето на оригиналния DB5. По-интересно е друго. Машините ще бъдат изпълнени с днешни варианти на всевъзможните шпионски играчки. Организаторите са получили лиценз от компанията, която държи правата на  филма за тях и сега ще трябва да ги превърнат в реалност.

Разибра се, става дума не чак за истински картечници под фаровете, а за детски залъгалки. Планира се да бъдат поставени:

  • Утройства за пускане на димна завеса отзад.
  • Устройство за симулиране на изпускане на масло от двигателя, което всъщност пръска вода.
  • Завъртащи се табели с различни регистрационни номера.
  • Бронирана плоча, показваща се от багажника.
  • Тарани, излизащи от броните.
  • Телефон в шофьорската врата.
  • Скрити оръжия под седалката и ред други хитринки.

Всички 25 коли ще бъдат боядисани в характерното бондовско бяло, техниката им ще е оригинална, като се използват и оригиналните чертежи и инструменти. Цената на всеки от тях е 2,75 млн паунда, като първите доставки са планирани за следващата година.

НазадКоментари