Моторен празник във Villa d'Este

/ Информатор

Легендарният Concorso d'Eleganza ще се проведе отново в края на седмицата

От 19 до 21 май 2023 г. BMW Group Classic организира легендарния Concorso d'Eleganza Villa d'Este в сътрудничество с Grand Hotel Villa d'Este. Тази година събитието включва следните осем класа автомобили:

Клас A

A CENTURY OF THE 24 HOURS OF LE MANS: HEROES OF THE MOST FAMOUS RACE IN THE WORLD

Клас B

THE FAST AND THE FORMAL: PRE-WAR HIGH-SPEED LUXURY

Клас C

GRANDE VITESSE: PRE-WAR WEEKEND RACERS

Клас D

INCREDIBLE INDIA: THE DAZZLING MOTORING INDULGENCES OF THE MIGHTY MAHARAJAS

Клас E

PORSCHE AT 75: DELVING INTO THE STUTTGART LEGEND’S ICONIC AND ECCENTRIC BACK CATALOGUE

Клас F

GRAN TURISMO: EXPERIMENTING WITH THE POST-WAR EUROPEAN GT

Клас G

THAT “MADE IN ITALY” LOOK: STYLES WHICH CONQUERED NEW WORLDS

Клас H

HERE COMES THE SUN: “TOPLESS” DONE DIFFERENTLY!

Освен това в самостоятелен клас отново ще бъдат наградени и вълнуващи Concept Cars на различни производители.

Парадът на Concorso d'Eleganza пред Villa d'Este ще се проведе както обикновено в събота. Журито определя главната награда „Best of Show“ и я обявява в неделя вечер с Trofeo BMW Group. Освен това всички участници и участващи автомобили се състезават за победите в съответния клас, наградата на публиката Coppa d'Oro и множество други награди, като например Trofeo del Presidente, която се връчва от ръководителя на BMW Group Classic и президента на Concorso d’Eleganza Villa d‘Este Хелмут Кез.

В тази връзка Йонас Кауфман, звезден тенор и посланик на BMW Group Classic, ще получи специална задача: той ще връчи „Trofeo Il Canto del Motore“ за най-добър звук на двигателя, избран от журито. Ще участва и посланикът на BMW Group Classic и състезателен пилот Бруно Шпенглер.

Concorso d’Eleganza Villa d’Este „Public Day – Il Festival“ на територията на разположената наблизо Villa Erba в неделя, 21 май, отново ще даде възможност на широката и заинтересована общественост да се наслади на прочутия парад на всички автомобили от Concorso d’Eleganza. Но това съвсем не е всичко. Този ден ще бъде специален културен и автомобилен ден с много аспекти – пъстра програма от музика и развлечения за цялото семейство. Автомобилите, участващи в Concorso d’Eleganza Villa d’Este, ще бъдат представени на парада и ще могат да бъдат видяни отблизо.

На този Public Day BMW Group ще представи и изключителни автомобилни новости с модерни технологии, от BMW XM Label Red (среден разход на гориво: 1,7 – 1,6 л/100 км; среден разход на електроенергия: 34,5 – 33,0 кВтч/100 км; CO2 емисии (комбинирани): 39 – 35 г/км според WLTP; данни според NEDC: –, предварителни данни ) през MINI Cooper SE Cabrio (среден разход на електроенергия: 17,2 кВтч/100 км според WLTP; CO2 емисии (комбинирани): 0 г/км) до електрическия скутер на BMW Motorrad. Освен това ще бъде представен и първият напълно електрически M Performance модел на BMW Серия 7 с ексклузивното „Two tone“ лаково покритие.

Като акцент BMW Group ще отпразнува премиерата на спортно-елегантен уникат: знак на почит към пътуванията на двама.  

BMW M GmbH осигурява специален автомобилен гост на езерото Комо:  новото издание на легендарното BMW 3.0 CSL (среден разход на гориво: 11,0 л/100 км; CO2 емисии (комбинирани): 249 г/км според WLTP; данни според NEDC: – ).  Легендарният автомобил ще бъде показан както в събота пред Villa d’Este, така и в неделя пред Villa Erba до своя прародител, BMW 3.0 CSL от 1973 година.

През тази година в градината на Villa d’Este Rolls-Royce ще представи първия напълно електрически автомобил на марката, Rolls-Royce Spectre (WLTP комбиниран разход на електроенергия: 21,5* кВтч/100 км; електрически пробег: 520* километра; CO2 емисии: 0 г/км.* предварителни данни, автомобилът още не е хомологиран). С това Rolls-Royce стартира в ерата на електрическата мобилност и потвърждава, че до края на 2030 година цялото продуктово портфолио ще бъде напълно електрическо.

Баварски акценти поставя познатото от Мюнхен събитие „Amici & Automobili – Wheels & Weisswürscht“ в събота, 20 май, на територията на  Villa Erba. На този ден топло ще бъдат посрещнати автомобили от всякакъв вид от автомобилни клубове и общности на всички марки от цял ​​свят.

Преди началото на Concorso d'Eleganza Villa d'Este отново се провежда вече традиционната Prelude Tour, която тази година спира и на пистата Монца. Късно следобед в четвъртък, 18 май, автомобилите ще пристигнат в пристанището на Чернобио и ще бъдат достъпни за обществеността.

С тези събития и разнообразието от теми, представени на място, BMW Group Classic, като организатор на Concorso d'Eleganza Villa d'Este, подчертава своите усилия за внимателно развитие на събитието, без да засяга неблагоприятно историческия му характер. По този начин се стреми да направи събитието по-достъпно за широка аудитория чрез интегриране на различни тематични посоки и да се отпразнува автомобилното културно наследство.

Villa d'Este, езерото Комо и изключителната околност продължават да осигуряват перфектната сцена, на която най-необикновените автомобили на своето време да блестят като скъпоценности. Аурата на уникално класическо събитие, стойността на изложените шедьоври и съвършенството на емблематичния хотел образуват възвишена симбиоза, която всеки май съчетава традицията с модерността. Точно това от 1929 г. насам осигурява специалната атмосфера на Concorso d'Eleganza Villa d'Este.

Победителят в „Trofeo BMW Group – Best of Show“ ще бъде отличен със специален часовник на A. Lange & Söhne: уникалния 1815 CHRONOGRAPH от 18-каратово бяло злато с масивен циферблат от червено злато и гравиран на ръка герб на Concorso d’Eleganza Villa d’Este на сгъваемия заден капак. В рамките на партньорството си с Concorso d'Eleganza Villa d'Este, което датира от 2012 г., немският производител на часовници се фокусира върху историческата връзка между моторните спортове и измерването на времето. В допълнение, партньорството се характеризира със споделен ангажимент към традицията, майсторството и механичните иновации.

През тази година официален аукционен партньор на BMW Group Classic е RM Sotheby’s. В събота, 20 май, на територията на Villa Erba ще бъде проведен търг на няколко BMW M автомобила на частен колекционер.

Също така тази година организаторът изразява благодарност на своите дългогодишни партньори A. Lange & Söhne, както и на Vranken Pommery и wwwe GmbH 

Билети за Concorso d’Eleganza във Villa d’Este в събота 20 май, могат да бъдат закупени тук: https://www.concorsodeleganzavilladeste.com/packages-tickets/

Билети за „Amici & Automobili – Wheels & Weisswürscht“ в събота, 20 май и .Concorso d’Eleganza Villa d’Este „Public Day – Il Festival“ вкл. автомобилният парад в неделя, 21 май, могат а бъдат закупени оттук: https://www.ticketone.it/en/artist/concorso-eleganza/  

Повече информация можете да намерите постоянно тук:

Concorso d’Eleganza Villa d’Este App за iOS и Android

Concorso d’Eleganza Villa d’Este Уебсайт: https://www.concorsodeleganzavilladeste.com/

Instagram: https://www.instagram.com/concorsodeleganza_vde/

НазадКоментари