Максим Пика се издига в Stellantis

/ Информатор

Бившият шеф на Peugeot ще оправя веригите за доставки на части за целия гигант

Мащабна кадрова въртележка се завъртя в гиганта Stellantis. Досегашният шеф на регион „Разширена Европа“ Миксим Пика се издига до отговорник за доставките на части и правилното функциониране  на веригите за тези доставки. Проблемът с тях е сложен, а от 2 години насам е и опасен за производството. В пандемията ред връзки с производители на части бяха нарушени, а възстоновяването им става доста трудно. Всички автомобилни фирми имат проблеми с недостига на определени компоненти, зароди които имя забавяния в производството. В  Stellantis той е усложнен и поради събирането на множество отделни подразделения, които са имали отделни вериги за доставки.

Задачата пред Максим Пика е сложна, но той има достатъчно опит, именно в справяне с трудности. Натрупа авторитет като шеф на Peugeot в критичните години от 2012 до 2016, когато успя да проведе сериозни реформи и да стабилизира марката. Преди това съдаде съвместното предприятие с Dongfeng в Китай.  Сега обаче трябва да се справя с огромна главоблъсканица, защото става дума за гигантски глобялен конгломерат от брандове и заводи, които тепърва има да се сработват, при това в момент, когато целият бизнес е в процес на трансформация. 

Мастото на Пика като шеф на регион „Разширена ЕВропа“ ще заеме Уве Хохгешурц от Opel , който пък ще бъде наследен от Флориан Хуети.    

НазадКоментари