Warning: is_dir() expects parameter 1 to be a valid path, string given in system/modules/core/library/Contao/File.php on line 139
#0 [internal function]: __error(2, 'is_dir() expect...', '/home/prodisbg/...', 139, Array)
#1 system/modules/core/library/Contao/File.php(139): is_dir('/home/prodisbg/...')
#2 system/modules/core/library/Contao/Image.php(892): Contao\File->__construct('\x90m\x15\x1D:\x0F\x11\xE7\x81z\x00%\x90\xE4\x08...', true)
#3 system/modules/core/library/Contao/Image.php(961): Contao\Image::create('%90m%15%1D%3A%0...', Array)
#4 system/modules/core/library/Contao/Controller.php(2005): Contao\Image::get('%90m%15%1D%3A%0...', 1280, 1280, 'box', NULL, false)
#5 templates/opensauce/news_full_tags.html5(2): Contao\Controller->getImage('%90m%15%1D%3A%0...', 1280, 1280, 'box')
#6 system/modules/core/library/Contao/BaseTemplate.php(88): include('/home/prodisbg/...')
#7 system/modules/core/library/Contao/Template.php(277): Contao\BaseTemplate->parse()
#8 system/modules/core/classes/FrontendTemplate.php(46): Contao\Template->parse()
#9 system/modules/news/modules/ModuleNews.php(221): Contao\FrontendTemplate->parse()
#10 system/modules/news/modules/ModuleNewsReader.php(108): Contao\ModuleNews->parseArticle(Object(NewsCategories\NewsModel))
#11 composer/vendor/christianbarkowsky/rel-canonical/modules/ModuleNewsReaderRelCannonical.php(54): Contao\ModuleNewsReader->compile()
#12 composer/vendor/contao-legacy/tags/TL_ROOT/system/modules/tags/modules/ModuleNewsReaderTags.php(26): Barkowsky\RelCanonical\ModuleNewsReader->compile()
#13 system/modules/core/modules/Module.php(287): Contao\ModuleNewsReaderTags->compile()
#14 system/modules/news/modules/ModuleNewsReader.php(82): Contao\Module->generate()
#15 composer/vendor/christianbarkowsky/rel-canonical/modules/ModuleNewsReaderRelCannonical.php(30): Contao\ModuleNewsReader->generate()
#16 system/modules/core/library/Contao/Controller.php(321): Barkowsky\RelCanonical\ModuleNewsReader->generate()
#17 system/modules/core/pages/PageRegular.php(133): Contao\Controller::getFrontendModule(Object(Contao\ModuleModel), 'main')
#18 system/modules/core/controllers/FrontendIndex.php(285): Contao\PageRegular->generate(Object(Contao\PageModel), true)
#19 index.php(20): Contao\FrontendIndex->run()
#20 {main}

Warning: file_exists() expects parameter 1 to be a valid path, string given in system/modules/core/library/Contao/File.php on line 468
#0 [internal function]: __error(2, 'file_exists() e...', '/home/prodisbg/...', 468, Array)
#1 system/modules/core/library/Contao/File.php(468): file_exists('/home/prodisbg/...')
#2 system/modules/core/library/Contao/Image.php(110): Contao\File->exists()
#3 system/modules/core/library/Contao/Image.php(896): Contao\Image->__construct(Object(Contao\File))
#4 system/modules/core/library/Contao/Image.php(961): Contao\Image::create(Object(Contao\File), Array)
#5 system/modules/core/library/Contao/Controller.php(2005): Contao\Image::get('%90m%15%1D%3A%0...', 1280, 1280, 'box', NULL, false)
#6 templates/opensauce/news_full_tags.html5(2): Contao\Controller->getImage('%90m%15%1D%3A%0...', 1280, 1280, 'box')
#7 system/modules/core/library/Contao/BaseTemplate.php(88): include('/home/prodisbg/...')
#8 system/modules/core/library/Contao/Template.php(277): Contao\BaseTemplate->parse()
#9 system/modules/core/classes/FrontendTemplate.php(46): Contao\Template->parse()
#10 system/modules/news/modules/ModuleNews.php(221): Contao\FrontendTemplate->parse()
#11 system/modules/news/modules/ModuleNewsReader.php(108): Contao\ModuleNews->parseArticle(Object(NewsCategories\NewsModel))
#12 composer/vendor/christianbarkowsky/rel-canonical/modules/ModuleNewsReaderRelCannonical.php(54): Contao\ModuleNewsReader->compile()
#13 composer/vendor/contao-legacy/tags/TL_ROOT/system/modules/tags/modules/ModuleNewsReaderTags.php(26): Barkowsky\RelCanonical\ModuleNewsReader->compile()
#14 system/modules/core/modules/Module.php(287): Contao\ModuleNewsReaderTags->compile()
#15 system/modules/news/modules/ModuleNewsReader.php(82): Contao\Module->generate()
#16 composer/vendor/christianbarkowsky/rel-canonical/modules/ModuleNewsReaderRelCannonical.php(30): Contao\ModuleNewsReader->generate()
#17 system/modules/core/library/Contao/Controller.php(321): Barkowsky\RelCanonical\ModuleNewsReader->generate()
#18 system/modules/core/pages/PageRegular.php(133): Contao\Controller::getFrontendModule(Object(Contao\ModuleModel), 'main')
#19 system/modules/core/controllers/FrontendIndex.php(285): Contao\PageRegular->generate(Object(Contao\PageModel), true)
#20 index.php(20): Contao\FrontendIndex->run()
#21 {main}

Макрон се вози на прототип

/ Наблюдател

Кросоувърът DS 7, който още не се продава, стана поредната президентска лимузина на Франция

Новият президент на Франция Еманюел Макрон премина по Шанз Елизе в първото си официално пътуване с кола, която е недостъпна за гражданите на републиката. Французите обаче не видяха в това нарушение на равенството и протести по темата не са отбелязани. Някои по-саркастични коментатори обаче подхвърлиха, че е можел да премине и пеша, тъкмо за да бъде в съответствие с названието на партията си „en marche“. На церемонията по встъпването си в длъжност той се возеше на кросоувъра DS 7 Crossback, който не е съвсем прототип, но още не се продава официално. И тъй като президентите не са случайни хора, а зад решенията им обикновено има и политически подтекст, можем да се опитаме да разгадем скритите послания..

Първо – изборът на марката. Във Франция той не е особено голям – за да няма обвинения в предателство или чуждопоклонство президентската лимузина трябва да е френска, каквото и да значи това в епохата на глобализацията. Сиреч – изборът по традиция е между Renault, Peugeot  и Citroen. Така бе до преди две години.

Сега вече има и DS, който е опит за връщане на френските коли в моторизирания елит. С решението си Макрон подкрепя тези претенции, а прави и нещо като реклама, защото кадрите от първите му държавнически стъпки ще обиколят екраните по цял свят. Освен това, чрез DS той може да се свърже с ореола на генерал Дьо Гол. Независимо от игрите на левица и десница генералът си остава нещо политически Олимп за французите. А пък неговата игра с DS надминава обикновените протоколни подробности, защото феноменалната стабилност на пневматичното окачване на „Богинята“ спасява живота му при атентат.

Изборът на SUV пък показва Макрон като модерен млад мъж, който не робува на овехтелия авторитет на лимузините. Зад това решение може да се крие и опит да се компенсира имиджовото влияние на по-възрастната му съпруга. Нищо чудно да се появят и някакви психоаналитични коментари за компенсаторни зависимости между жената и колата.

Изборът на всъдеход обаче може да му навлече неприятности с екологичните активисти, които от време на време подхващат  радикални анти-SUV атаки. Все пак няма опасност той да намери колата си омазана със спрей сутринта (както се случва на доста френски собственици на всъдеходи), освен ако не тръгне като предшественика си на тайни нощни похождения. Но дори и да го прави, (а във Франция май ги имат за нещо нормално) колата не трябва да оставя без охрана.

НазадКоментари