Mahindra ще участва в Детройт

/ Информатор

Съдебното дело на Jeep срещу индийския производител няма да го изключи от моторошоуто

Съдебната битка, която Fiat Chrysler води срещу индийския гигант Mahindra няма да доведе до отказ от участие в автосалона в Детройт. За разлика от доста други традиционни автопроизводители, които доброволно пропускат главното американско моторшоу, Mahindra държи да се представи там защото напоследък има глобални пазарни амбиции.

Съдебното дело срещу Mahindra е свързано с дизайна на малкия всъдеход Roxor, който копира някои елементи от класическия jeep, но всъщност е по-скоро играчка от класа на АТV и няма право да се движи по пътищата на САЩ. Тя не застрашава никого пряко на пазара, но очевидно делото на Jeep срещу Mahindra  е свързано с опасение от пробиви в други сегменти.

Зад цялата история стои прослуватата радиаторна решетка на jeep. В оригинала тя е със 7 вертикални отвора, патентована е, и всяко повторение се преследва съдебно.   Mahindra  обаче е произвеждала още първите Jeep по лиценз и смята, че това и дава право да използва подобен дизайн. Докато са проадавани извън САЩ не е имало проблеми, но след като първите партиди прекосявт Океана (даже два океана), започват съдебни разправиии. Сега актуалният Roxor, който се внася в САЩ, има решетка с 4,5 отвора, но в Индия се продават и машини с класическите 7 отвора. А какво точно ще покаже Mahindra в Детройт ще ес види следващията седмица в Кобо-център.

НазадКоментари