Mahindra KUV100 като папамобил

/ Информатор

Скромна, но достойна машина – като за понтифик, който обича да се връща към основите на христианството

Папа Франциск приветства вярващите от задната седалка на Mahindra KUV100 по време на посещението си в Мозамбик. Снимки и видео сподели в туитър профила си самият Ананд Махиндра, глава на Mahindra Group. „Това е славен момент за всички нас“, написа известният бизнесмен, чието състояние е в размер на 1,5 милиарда USD. Католическият Понтифик посети най-бедната африканска страна, след като правителството и бившата бунтовническа групировка Renamo (в момента опозиция) подписаха мирно споразумение.

Не за първи път Mahindra влиза в ролята на папамобил. През 1964 г. папа Павел VI избра открит Mahindra UV при посещението си в Мумбай. Днес тази кола заема своето достойно място в автомобилния музей в Кандивли.

През януари Autoobserver  пък тества същата KUV 100  като „кукеромобил“ и с нея се интегрира в сирваскарските шествия и ритуали в Пернишко. Традицията може и да е езическа, а църквата да ги смята за „бесовщина“, но пък си е празник, а и „сирваскарите“ са признати от ЮНЕСКО за част от културното наследство на човечеството.

Традиционно Негово Светейшество Папа Франциск залага на християнски добродетели и се въздържа от демонстрация на гордост и претенции за величие, като предпочита по-скромни автомобили, което е и една от причините за огромната му популярност – не само сред католиците

НазадКоментари