Льоб скача от Дакар във WRC

/ Запалянко

Разликата в колите е толкова голяма, че няма никакъв проблем с адаптацията, твърди елзасецът

В неделя Себастиен Льоб приключи на трето място  с Peugeot 3008 DKR в тазгодишното издание на рали Дакар и направо от висините на Перу заминава за средиземноморския бряг, където ще участва с Hyundai i20 WRC в рали Монте Карло този уикенд. Подобен скок мжду две толкова различни дисциплини е уникален въобще в спорта, но самият Льоб не вижда особени проблеми. „Разликата между колите и стила на управление при Дакар и Монте Карло е толкова голяма, че няма никакви проблеми с прехода от едното към другото“, заявава деветкратният WRC-шампион в интервю за le Point. За него по-голям проблем ще е бързото преодоляване на последиците от часовата разлика, отколокото привикването към средиземноморско-алпийското рали и новата кола.

Всъщност пред него ще има доста трудности, защото самото рали ще бъде по ново трасе, което той не познава, а и машината, с която ще се състезава, е напълно непозната. Целият му досегашен опит е бил с екипа на Peugeot-Citroen - с добре позната техника и сработени механици. Сега преминава в нов отбор и ще се опита да измъкне максималното от машина и екип, които не познава добре. Евентуален успех в точно това рали ще го превърне в наистина уникален спортист.

Той се пуска в рали-шампионата без да има амбиции за титлата, тъй като по договор ще участва само в 6 кръга. Това не означава, че няма да води битките с характерния си шампионски хъс, включитено и за да докаже, че въпреки възрастта си съвсем не е отписан от голямия спорт. А полза от неговите точки би могъл да има Hyundai, който пък води безмилостна битка със Citroen – тимът, в който Льб се роди и наложи като шампион. Каква поредна спортна драма....

НазадКоментари