Лада Приора – милионник за 3 години

/ Информатор

Комби върти ежедневно по 1000 километра, моторът преживява два основни ремонта

В Русия е открита кола, която вероятно може да бъде обявена за рекордьор по интензивна експлоатация. За по-малко от 3 години една обикновена Лада Приора е навъртяла над 1 млн. километра. Собственикът е пътувал ежедневно напред-назад между градовете Ясный и Орск, навъртайки по около 1000 км. Той е издържал на това напрежение, но и колата се е справила задоволително.  Още в началото  е била оборудвана с газова уредба, която е проверявана и почиствана на всеки 50 хил км.  

За трите години моторът е преживял два основни ремонта със смяна са бутала и лагери, а извън износването на частите не имало сериозни повреди. Два пъти е сменян стартер и веднъж – педал на газта.  

Приора вече снета от производство и заменeна от новите модели, които ползват техническа база  на Renault.  Тя бе наследник на Лада 110, която пък си е чисто руска конструкция, проектирана още в социализма – толкова дълго, че се роди след него.  Собственикът на машината милионнике е доволен от нея и я е нарекъл „добро работно конче“, но е отбелязал, че за лични нужди „предпочита нещо вносно“.

НазадКоментари