Кръстоска на висша мода с мотопед

/ Информатор

VESPA 946 CHRISTIAN DIOR – механизирана ода за радостта от живота

Основани през една и съща година – 1946 г., италианският мотоциклетен бранд VESPA и парижката модна къща Christian Dior са свързани с желанието да вдъхновят нова, светла и креативна визия за света. Днес, след края на карантината, сътрудничеството между Dior и Vespa преоткрива духа на свободата, движението и експресивността, която ги движи.

Плод на тази дружба е скутерът Vespa 946 Christian Dior. Неговият дизайн и фини графични линии отдават почит на наследството на двете къщи. Символ на изисканост, този обект на желание отразява техния споделен ангажимент към съвършенството на savoir-faire и виртуозно изкуство на детайла.

 

Съвременна версия на иконичната Vespa 946, представена през 2012 г. в Милано и призната за своите отличителни извивки и технологични иновации, новият модел е проектиран от Мария Грация Кюри, творчески директор на колекциите дамска мода на Dior. Скутерът е произведен в Италия, при спазване на високите стандарти, отдаденост и прецизност на модната къща.

 

В тон със седалката е създадена специално кутия за багаж, брандирана с мотиф Dior Oblique – проектиран от Марк Боан през 1967 г. Кутията се монтира на багажника, добавяйки отличителен стил. Каска, украсена със същия емблематичен мотив, допълва уникалната гама. Символ на бягството към нови хоризонти, тези лимитирани творения ще бъдат лансирани през пролетта на 2021 г. в бутиците на Dior по света и в избрани мотоплекси на Piaggio1. Аксесоарите, включващи каската и кутията за багаж, ще бъдат налични ексклузивно в бутиците на Dior.

НазадКоментари