Кемпери, каравани, палатки и пикап пред Метро

/ Информатор

Оригинално изложение за къмпингово летуване събира тълпи в уикенда

Практиката на малките търговски изложения, които се организират за два-три дни в уикенда на сравнително удобна, достъпна и евтина асфалтова площадка дойде и до София. Пред магазина на Метро на Цариградско шосе този уикенд може да се види безплатно интересна сбирка на кемпери, каравани, палатки и къмпингово оборудване.

Най-видните експонати са с двигатели, а най-ярък с оранжевата си боя е пикапът Isuzu D-Max. Той е специална версия, пригодена за ваканционни пътешествия. Товарното пространство е покрито със здрава и заключваща се алуминиева щора, а отзад има теглич, с който може да тегли ремарке или каравана. Дизеловият му мотор не се страхува от дълъг път и с много товар, а в просторната кабина пътешествието е удобно и комфортно. Наблизо, между другото, имаше и подходяща каравана. А точно срещу пикапа стоеше очарователен ретробус на Volkswagen със закачена ретрокаравана.

Разбира се, има ги и модерните кемпери. Повечето се дават под наем, за ден седмица или месец, но който иска, може да си купи и чисто нов. Оригинални решения с палатки на покрива се предлагат за стандартни бусове и всъдеходи. Имаше и слънчеви колектори, преносими устройства за соларен ток, слънчева печка - сферично огледало във фокуса на което се поставя тенджера и водата кипва за десетина минути. Въобще идеи много, а търсенето на подобно оборудване очевидно е голямо, защото в целия ден тълпите не спираха.

НазадКоментари