Карантината влезе в новия шeдьовър на Клод Льолуш

/ Информатор

Ferrari пусна филмчето Le Grand Rendez-Vous - римейк на легендарния C'était un rendez-vous от 1976

Ferrari пусна краткото петминутно филмче Le Grand Rendez-Vous, което възпроизвежда в съвременни условия легендарния   C'était un rendez-vous от 1976. Режисьор отново е Клод Льолуш и майсторът показва, че въпреки годините съвсем не е загубил усета си за динамика и екранна романтика. Сюжетът е същият – бързане за среща, но зад волана е пилотът Шарл Льоклерк, а колата има и високопоставен пасажер – Принц Алберт от Монако.

Карантината оставя своя отпечатък. Заради нея е отменен стартът от Формула 1 в кнажеството, заради нея красивите дами носят маски. И колата вече не е Mercedes 450SEL, а е Ferrari SF STradale, с повече от 1000 к.с. А моторната романтика е вечна...

Римейкът май се е получил? Магията наC'était un rendez-vous бе както в скоростта, колата и намека за любов накрая, така и в епохата, в която имаше както възторг от автомобилите и скоростта, така и възможност да натискаш педала докрай и да ти се възхищават. В оригинала Льолуш не спира на нито един червен светофар и забранителен знак. Днешното време все пак е различно и повечето коне в колата не са добавили повече романтика в картината. Май?  А интересно как ли би изглеждал един римейк на C'était un rendez-vous  с електрическа кола?

Оригиналът от 1976

НазадКоментари