Кадрови трусове в Renault

/ Информатор

Бордът нараства с нови назначения, хора на Карлос Гон са отстранени

Промяната в Renault след Карлос Гон върви по правилата на номенклатурните чистки. Като след епохален пленум новите ръководители бързат да се опрат на свои хора и постепенно да се отърват от лоялните на предишния шеф. Новият главен изпълнителен директор Тиери Болоре е предприел мащабна „реконструкция“ на борда, като съставът му е увеличен. Включени са 7 нови членове, като общо в борда ще заседават 12 човека. Оттеглят се трима.

Муна Сефери

Най-впечатляващата промяна е отстраняването на Муна Сефери от длъжността „генерален секретар“, която е имал широк кръг надзорни пълномощия и е била много близка до Карлос Гон. За нея изтекоха данни, че е получавала пари през холандския джойнт венчър Renault-Nissan BV– който не е имал особени функции в управлението, но се оказва пътечка, използвана от Карлос Гон, за да възнаграждава потайно себе си и свои хора.

Лоранс Ван ден Акер

Сред новите назначения най-познатото име е на главния дизайнер Лоранс Ван ден Акер. Всичко нови членове са доказани професионалисти, извървели дълъг път по структурите на Renault и Nissan. Нова стурктура ще ръководи и Алианса. Създава се Оперативен съвет, където ще заседават Сенари и Болоре Renault, Хирото Сайкава от Nissan и Осаму Масуко от Mitsubushi.

НазадКоментари