Юбилярска серия на Citroen

/ Ретро

Моделите от почти цялата гама ще получат специалната серия Origins

Citroën ще отбележи годината на своето столетие с лансиране на специална  серия за  C1, C3, C3 Aircross Compact SUV, New C4 Cactus, C-Elysée и C4/Grand C4 SpaceTourer. Всички те ще бъдта лансирани до юли, ще се отличават със специална идентичност, изчистен стил, цветове и материали с бронзови елементи, които са препратка към оригиналното зъбно колело и логото “Origins since 1919”. За България специалната серия ще се предлага за моделите C3, C3 Aircross compact SUV и C4 Cactus

Освен това Citroën представя фотографски паралели на общи черти между всеки от новите модели с някои от историческите модели – било то пъргавост, персонализация, комфорт, приключенски дух или семейно пътуване.

 

 

  • C3 Origins, базирана на ниво на оборудване Feel, специалната серия на пъргавия градски модел включва в допълнение и следното оборудване: touchscreen радио с Mirrorscreen, автоматичен климатик, електрически сгъваеми огледала за обратно виждане, предни и задни електрически стъкла с функция против прищипване, автоматични фарове и чистачки, фарове за мъгла, задни паркинг сензори, протектори Airbump и като опция 17“ алуминиеви джанти в черен цвят.

 

  • C3 Aircross compact SUV Origins, базирана на ниво на оборудване Feel, специалната серия на носителя на наградите Best Buy car of Europe 2018 на Autobest и Test the Best 2018 на Auto Bild в категория кросоувър автомобил, включва следното допълнително оборудване: Mirrorscreen, автоматичен климатик, автоматични чистачки, фарове за мъгла, задни паркинг сензори, електрически сгъваеми огледала за обратно виждане, електрохромно огледало за обратно виждане, предни и задни електрически стъкла с функция против прищипване, 16“ алуминиеви джанти в черен цвят Matrix black.

  • C4 Cactus Origins, базирана на ниво на оборудване Feel, специалната серия на референтния по отношение на комфорта модел включва в допълнение следното оборудване: Mirrorscreen, автоматичен климатик, автоматични фарове и чистачки, задни паркинг сензори, електрически сгъваеми огледала за обратно виждане, лумбално регулиране на седалката на водача, регулиране по височина на седалката на пасажера, 17“ алуминиеви джанти в черен цвят Cross Black.

 

 

Игрите на историята

CITROËN C3 И TRACTION AVANT: 100 години персонализация

Разпознаваемият и цветен хечбек, Citroën C3, надхвърли 470 000 продажби е най-продаваният модел в гамата в момента. Той се отличава по своя уникален стил на купето, високото ниво на комфорт, който предлага и технологиите, които са изключително полезни в ежедневието. Моделът съблазнява клиентите и с широките възможности за персонализация – 36 комбинации на екстериора, 3 варианта за покрив във втори цвят и 4 интериорни решения. Така, всеки клиент може да създаде автомобил, който да отговаря на изискванията му.

Назад във времето, моделите Traction Avant, а след това и Ami 6 предлагат интересни възможности за персонализация. Също така са предлагани и лимитирани серии, които са се отличавали и по персонализацията - например 2 CV Spot (купе в оранжево и бяло), 2 CV Charleston (двутоново купе с черно и червено или жълто и черно), AX KWAY и неговият наследник Saxo.

CITROËN C3 AIRCROSS COMPACT SUV И HALF-TRACK  : 100 години приключения

Със своя свеж стил и пътно поведение, C3 Aircross Compact SUV се управлява с лекота в града и на дълъг път. C3 Aircross предлага на любителите на приключения нови преживявания със своя SUV характер и технология Grip Control (комбинирана с функция Hill Assist Descent) с режими за различни настилки (сняг, пясък и т.н.)... Бенчмарк по отношение на комфорта и практичността в компактния SUV сегмент, моделът има много добри търговски резултати на пазарите (над 140 000 продажби от лансирането му през октомври 2017 до днес).

 

Приключенският дух на C3 Aircross е част от ДНК на марката. Назад във времето, когато е актуален интересът към екзотичното, Ситроен има своите предложения. През 1922, Citroën B2 Half-Track Model K1, наречен “златният скарабей”, е един от първите автомобили, които изминава в Сахара 3 500 км. Организирайки първата подобна експедиция, Андре Ситроен демонстрира на света надеждността на своите автомобили. Най-известните приключения са експедициите “Croisière Jaune” и “Croisière Noire” през 1924 и 1931.

CITROËN C-ELYSÉE и TRACTION AVANT : 100 години традиция в седаните

Триобемният модел от настоящата гама на Citroën, C-Elysée, е разпознаваем по своя комфорт и обем. Автомобилът напълно отговаря на изискванията на клиентите, които търсят ценово достъпен модел в този клас, както по отношение на стил, така и по отношение на оборудване.

Ако погледнем назад във времето, ще открием, че  Citroën предлага триобемни седани далеч преди C-Elysée. Такъв например е C5, символ на вкус, стил и технологии, който се произвежда в две поколения. През 20 век това са  Traction Avant и Rosalie.

CITROËN C4/GRAND C4 SPACETOURER и C4F : 100 години пътуване на семейството

Новото име “SpaceTourer”, замени името “Picasso” и за двете купета на MPV модела -  C4 и Grand C4. Заедно, те са символ на безгранични възможности за пътуване. C4 и Grand C4 SpaceTourer са съответно с 5 и 7 места и предлагат ненадминат комфорт, модерен стил, технологии и двигатели от последно поколение.

 И двата модела, C4 и Grand C4 SpaceTourer ползват опита на марката в обема в интериора и функционалността. През 20-те години на миналия век Citroën C4 F също се отличава по своята практичност -  семеен модел, който предлага 5 места, задни места, които могат да се свалят и багажник, отваряем на две части. В края на 90-те години, Xsara Picasso, предшественикът на C4 Picasso, е първият MPV модел на Citroën  с три индивидуални задни седалки. През 1996 е пуснат в продажба и подходящият за семейства Berlingo Multispace, който е създателят на сегмента „leisure activity vehicle“ (автомобил за свободното време).

НазадКоментари