Jeep и Alfa ще спасяват заводите на Fiat

/ Информатор

Планира се неработещите предприятия да се натоварят с повече елитарни SUV и кросоувъри

Новият европейски шеф на Fiat Chrysler Пиетро Горлие има план за масовизиране на производството на кросоувъри с емблемите на Jeep и Alfa Romeo, като по този начин ще се нватовярат конверите ня накои евроепeйск заводи, които в момента не използват пълния си капацитет, съобщава Automotive News.

Срещата му с профсъюзите е планирана за тази седмица, като той ще трябва да ги убеди да приемат преструктурирането на производството. Стратегията за преход от масовите и евтини модели на Fiat към по-печеливши с емблемите на Jeep, Alfa Romeo и Maserati бе обявена още през юни тази година от бившия шеф Серджо Маркионе, който по-късно почина. Горлие бе назначен преди месец със задача да върне европейското подразделение към печалби. В момента заводите са ненатоварени, а част от работниците са в принудителен отпуск.

Според плана Fiat ще съкрати портфолиото си, като ще остане само семейството на 500 и Panda. Заводът в Мелфи, където се прави Jeep Renegade ще приеме производството и на  Compass. Историечският завод Мирафиори ще се концентрира върху SUV с емблемите на Mazerati и Alfa Romeo.

НазадКоментари