Извънреден автосалон в Белград

/ Информатор

Постковидното издание на комшийското моторшоу приключва в неделя

Вирусът се отдръпна от живота ни и автосалоните полека се завръщата. През юни в софия ще има нещо като извънредно издание на софийския автосалон, а в Белград подобно издание на сръбското моторошоу  бе открито вчера и ще приключи в неделя.

Разбира се, по автомобилната част има какво да се желае. Пандемията удари тежко по бизнеса на вносителите в изминалите две години, а войната в Украйна внася несигурност и за близкото бъдеще, така че някои от тях пропускат шоуто, а други подхождат икономично.  За въздържавнето има идруга причана – заради кризата с чиповете доставките на нови коли се бавят и за фирмите няма смисъл да рекламират продукти, които не могат да доставят.  

Все пак залите на експозиционния комплекс са прибрали доста интересни коли, а публиката очевидно е  зажадняла за шоуто защото хората са много и обикалят  ентесиазирано. Освен автомобилни фирми свои щандове имат фирма за авточасти, застрахователи и други. Все пак кризата е ударила моторшоуто – то ще трая само 4 дни, дакато пълноценните издания на автосалона включваха поне два уикенда с дните между тях. Подобна еволюция има и при големите международни автосалони.  А след  две седмици ще видим какво е останало и от София Мотор шоу  след пандемията и другите изпитания за бизнеса и държавата. У нас автосалонът ще бъде по-дълъг  – от 3 до 12 юни и ще се проведе на традиционното си място – в Ескпоцентъра.

НазадКоментари