Infiniti навлиза в електрическата ера

/ Иноватор

В Пекин бе показан прототип на базата на нова платформа за електрифицирани коли

На автосалона в Пекин Infiniti Motor Company обяви, че разработва изцяло нова платформа за електромобили, която е повлияна от концептуалния Q Inspiration. Тя ще бъде в основата на разработвания сега електромобил, първият от петте нови модела, които ще бъдат произвеждани в Китай през следващите пет години. „Infiniti разработва нова платформа за електрифицирани превозни средства, вдъхновена от концептуалния модел Q Inspiration, който показва новия дизайнерски език на марката в епохата на автономното шофиране и електрификацията. Взехме под внимание Китай, когато проектирахме Q Inspiration – модел, който представлява изключително спортна концепция, с акцент върху производителност и много по-просторно интериорно пространство“, заяви Роланд Крюгер - председател и глобален президент Infiniti Motor Company.

Q Inspiration е първата проява на новия дизайнерски език на марката за ерата на модерните двигатели. Концепцията не се подчинява на класическите форми със своята визия, наподобяваща тази на купе и с удължения си силует. „Q Inspiration извежда традиционната архитектура на седана на ново еволюционно ниво. Преминаване към по-интелигентни, по-компактни и по-малко натрапчиви двигатели; Успяхме да създадем алтернативна форма с преливащи линии и по-привлекателен характер, които подсилват изживяването “, обясни дизайнерът Карим Хабиб.

В Пекин Фирмата  привлече вниманието и със своя красив Prototype 9 e-roadster - ръчно изработена и елегантна концепция, която напомня за ретро автомобил от 1940-те, оборудван с прототип на електрически двигател и батерия от отдела Advanced Powertrain на Nissan Motor Corporation.

НазадКоментари