Илън Мъск се заяжда лично с Taycan

/ Информатор

Нико Розберг ще пилотира Tesla в опита да се постави електрически рекорд на Нюрбургринг

Става интересно на все още скучното поле на електричките. Следващата седмица Tesla Model S ще направи опит за рекордна обиколка на Нюрбургринг, като зад волана ще стои лично бившият шампион от Формула 1 Нико Розберг. Това не е просто състезателно хрумване, а лично заяждане на Илън Мъск с конкурента Porsche Taycan, чиято световна премиер бе в сряда.

Тя очевидно е подразнила (а миже би и притеснила) Илън Мъск, който се смята за повелител на спортните електрички, защото той почти веднага започна да пуска заядливи коментари  през социалните мрежи. Първият бе заради използването на думичката Turbo в моделното обозначение на наточената версия, а вторият бе съобщението, че ще има нов рекорд. Отново през социалните мрежи Нико Розберг предложи публично услугите си като пилот на рекордната обиколка, след което очевидно договорката е довършена в таен чат.

Така или иначе тацзи седмица ще има скоростно и високоволтово шоу на Нюрбургринг, което най-вероятно ще има и продължение. А заяждането продължи и чрез подставени лица. Незнаен фен на Tesla е направил сравнителна таблица на върховата версия на Model S с Taycan, в която цифрите са в полза на калифорнийския седан. Илън Мъск хареса таблицата и я разпространи чрез своя профил. Очаква се отговор от Цуфенхаузен, както и шоу на Ринга. Междувременно Porsche увeличи дела си в хърватския производител на спортни електрички Rimac, така че нищо чудно отгворът да дойде и от Загреб. Така и Балканите се намесват в най-високотехнологичното заяждане на планетата.  

НазадКоментари