Идва официален Duster Pickup

/ Информатор

Заводската версия на румънското всъдеходно камионче вече е в процес на хомологация

Тази година един от най-продавааните модели в България ще получи специална утилитрана верися, която веротано ще го нправи още по.продаван. В интервю за румънското издания 0-100 Хаким Бутера, директор на местния офис е обявила за разработката, която при това вече била в доста напреднала фаза и скоро продстояло хомологиране, което на пракита й итваря пътя към пазара.

Версия пикап на Duster се правеше и досега, припомня сайтът Motor1.  Тя обаче бе занаятчийска преработка от местния тунер Romturingia, където са правени единични екземпляри, които при това струват доста скъпо. Сега пикапите ще се правят в завода, по чертежи и план, ще отговарят на сериозни изисквания за здравина, безопасност и динамика, ще са по-достъпни и товароподемни. Повече подробноста засега няма, но вероятно ще са насочени както към тежък транспротен труд, така и към различините видове спортни развлечения.

Бутера е обявил също, че тази година ще има поне три специални версии на моделите на Dacia, която продължава успешното завладяване на европейските пазари, като миналата година е изпреварила и Kia по продажби и в момента е на 14-о място с 528 хил продадени коли в ЕС.

НазадКоментари