1 Sweptail = 5 x Bugatti Chiron

/ Информатор

Уникатът на Rolls-Royce струва 10 млн. паунда и вече е продаден.

Последните години бяха добри за Rolls-Royce. Толкова добри, че „кралските лимузини“ неусетно започнаха да се масовизират. Под мъдрото управление на BMW аристократичното великолепие в интериора бе запазено, техниката бе не просто осъвременена, но доведена до авангардизъм. А агресивният баварски маркетинг  роди непознато в историята разнообразие в портфолиото от модели. И продажбите вървят нагоре. В което по принцип няма нищо лошо, но елитната клиентела все пак не би искала ролсовете да се разминават начесто по улиците. Очарованието им е и в това, че са рядкост.

Може би и за да се върне имиджът на уникалност бе създаден великолепният Sweptail, който блесна на подиума на Concorso d'Eleganza Villa d'Este. "Това е наистина страхотна кола, която излъчва романтиката на пътуването ... Rolls-Royce винаги е бил лидер в автомобилния лукс и с този модел демонстрира претенциите си да запази тази титла“ заяви при представянето шефът на Rolls-Royce Motor Cars Торстен Мюлер-Отвош..

"Sweptail е автомобилнитя еквивалент на най-висшата мода, клиентът идва в Rolls-Royce с идея, обсъждаме я с нашия екип и му предлагаме кола по неговия вкус. Кола, която ще го представя“. каза пък дизайнерът Жил Тейлър.

Такава е историята и на единственият Sweptail. През 2013 един много важен клиент, известен с колекцията си от уникални неща, включителон яхти и самолети е отишъл в Rolls-Royce с визия за изключителен автомобил. Той бил вдъхновен от кабриолетите от „златната ера“ на ролсовете от началото на 20-и век, както и от някои класически яхти. Сред предшествениците на  Sweptail могат да се изБроят 1925 Phantom I Round Door, направен от  Jonckheere; 1934 Phantom II Streamline Saloon от Park Ward; 1934 Gurney Nutting Phantom II Two Door Light Saloon, 1934 Park Ward 20/25 Limousine Coupé.

Резултатът – уникална машина с цена 10 млн паунда (11,5 млн евро), което я прави почти 5 пъти по-скъпа от смятания за лидер в разточителността Bugatti Chiron (2,4 млн евро).  Срещу тези безумни пари анониминят любител на уникати поручава един наистина неповторим интериор, а за механиката не се събощава нищо.

НазадКоментари