И SUBARU влиза в електрическата игра

/ Информатор

През 2022 година в продажба ще бъде пуснат глобалният акумулаторен кросоувър SOLTERRA

SUBARU Corporation обяви днес, че изцяло новият глобален електрически SUV с батерия на SUBARU ще се казва SOLTERRA и е предвиден да бъде пуснат в продажба през 2022 г. Той ще се вписва ввъв формулат на  C-сегмента и ще бъде първият автомобил Subaru конструиран на новата e-SUBARU GLOBAL PLATFORM,предназначена за електрически автомобили с батерия (BEV). Тя  е съвместно разработена от Subaru и Toyota, дава възможност да се изграждат ефективно различни видове електрически автомобили чрез комбинация от множество модули и компоненти, като предната, централната и задната част на автомобил.

Докато двете компании обединиха своите знания, за да създадат изцяло нова платформа, стремежът на Subaru беше да реализира превъзходна пасивна безопасност и стабилност на автомобила, области които Subaru винаги е развивал, също и в тази предназначена за BEV платформа. Не само платформата, SUV автомобилът “SOLTERRA” бе съвместно разработен с Toyota и широкото поле на сътрудничество включва продуктово планиране, дизайн и оценка на представянето на автомобила.

В тази разработка двете компании съчетават своите силни страни, като дълго разработвана технология за задвижване на всички колела на Subaru и изключителната технология за електрификация на автомобилите на Toyota, за да създадат нов SUV автомобил с характеристики, които може да предложи само изцяло електрически автомобил. Името “SOLTERRA” бе създадено чрез съчетаване на думите “SOL” и “TERRA”, латинските думи за съответно „слънце“ и „земя“. Subaru нарече по този начин своя електрически автомобил, за да покаже своето уважение към майката природа и по-задълбочено подобряване на съжителство с нея, заедно със своите потребители и да представи своя ангажимент да превъплати възможностите да стигнат навсякъде на традиционните Subaru SUV в напълно електрически автомобил. “SOLTERRA” ще се присъедини към гамата SUV автомобили на SUBARU, представлявана от OUTBACK, FORESTER и SUBARU XV и ще бъде пуснат в продажба до средата на 2022 г. в, Япония, САЩ, Канада, Европа и Китай.

НазадКоментари