Warning: is_dir() expects parameter 1 to be a valid path, string given in system/modules/core/library/Contao/File.php on line 139
#0 [internal function]: __error(2, 'is_dir() expect...', '/home/prodisbg/...', 139, Array)
#1 system/modules/core/library/Contao/File.php(139): is_dir('/home/prodisbg/...')
#2 system/modules/core/library/Contao/Image.php(892): Contao\File->__construct('\xFB\xD8'\xF2\xA2\xBB\x11\xE7\xA0\t\x00%\x90\xE4\x08...', true)
#3 system/modules/core/library/Contao/Image.php(961): Contao\Image::create('%FB%D8%27%F2%A2...', Array)
#4 system/modules/core/library/Contao/Controller.php(2005): Contao\Image::get('%FB%D8%27%F2%A2...', 1280, 1280, 'box', NULL, false)
#5 templates/opensauce/news_full_tags.html5(2): Contao\Controller->getImage('%FB%D8%27%F2%A2...', 1280, 1280, 'box')
#6 system/modules/core/library/Contao/BaseTemplate.php(88): include('/home/prodisbg/...')
#7 system/modules/core/library/Contao/Template.php(277): Contao\BaseTemplate->parse()
#8 system/modules/core/classes/FrontendTemplate.php(46): Contao\Template->parse()
#9 system/modules/news/modules/ModuleNews.php(221): Contao\FrontendTemplate->parse()
#10 system/modules/news/modules/ModuleNewsReader.php(108): Contao\ModuleNews->parseArticle(Object(NewsCategories\NewsModel))
#11 composer/vendor/christianbarkowsky/rel-canonical/modules/ModuleNewsReaderRelCannonical.php(54): Contao\ModuleNewsReader->compile()
#12 composer/vendor/contao-legacy/tags/TL_ROOT/system/modules/tags/modules/ModuleNewsReaderTags.php(26): Barkowsky\RelCanonical\ModuleNewsReader->compile()
#13 system/modules/core/modules/Module.php(287): Contao\ModuleNewsReaderTags->compile()
#14 system/modules/news/modules/ModuleNewsReader.php(82): Contao\Module->generate()
#15 composer/vendor/christianbarkowsky/rel-canonical/modules/ModuleNewsReaderRelCannonical.php(30): Contao\ModuleNewsReader->generate()
#16 system/modules/core/library/Contao/Controller.php(321): Barkowsky\RelCanonical\ModuleNewsReader->generate()
#17 system/modules/core/pages/PageRegular.php(133): Contao\Controller::getFrontendModule(Object(Contao\ModuleModel), 'main')
#18 system/modules/core/controllers/FrontendIndex.php(285): Contao\PageRegular->generate(Object(Contao\PageModel), true)
#19 index.php(20): Contao\FrontendIndex->run()
#20 {main}

Warning: file_exists() expects parameter 1 to be a valid path, string given in system/modules/core/library/Contao/File.php on line 468
#0 [internal function]: __error(2, 'file_exists() e...', '/home/prodisbg/...', 468, Array)
#1 system/modules/core/library/Contao/File.php(468): file_exists('/home/prodisbg/...')
#2 system/modules/core/library/Contao/Image.php(110): Contao\File->exists()
#3 system/modules/core/library/Contao/Image.php(896): Contao\Image->__construct(Object(Contao\File))
#4 system/modules/core/library/Contao/Image.php(961): Contao\Image::create(Object(Contao\File), Array)
#5 system/modules/core/library/Contao/Controller.php(2005): Contao\Image::get('%FB%D8%27%F2%A2...', 1280, 1280, 'box', NULL, false)
#6 templates/opensauce/news_full_tags.html5(2): Contao\Controller->getImage('%FB%D8%27%F2%A2...', 1280, 1280, 'box')
#7 system/modules/core/library/Contao/BaseTemplate.php(88): include('/home/prodisbg/...')
#8 system/modules/core/library/Contao/Template.php(277): Contao\BaseTemplate->parse()
#9 system/modules/core/classes/FrontendTemplate.php(46): Contao\Template->parse()
#10 system/modules/news/modules/ModuleNews.php(221): Contao\FrontendTemplate->parse()
#11 system/modules/news/modules/ModuleNewsReader.php(108): Contao\ModuleNews->parseArticle(Object(NewsCategories\NewsModel))
#12 composer/vendor/christianbarkowsky/rel-canonical/modules/ModuleNewsReaderRelCannonical.php(54): Contao\ModuleNewsReader->compile()
#13 composer/vendor/contao-legacy/tags/TL_ROOT/system/modules/tags/modules/ModuleNewsReaderTags.php(26): Barkowsky\RelCanonical\ModuleNewsReader->compile()
#14 system/modules/core/modules/Module.php(287): Contao\ModuleNewsReaderTags->compile()
#15 system/modules/news/modules/ModuleNewsReader.php(82): Contao\Module->generate()
#16 composer/vendor/christianbarkowsky/rel-canonical/modules/ModuleNewsReaderRelCannonical.php(30): Contao\ModuleNewsReader->generate()
#17 system/modules/core/library/Contao/Controller.php(321): Barkowsky\RelCanonical\ModuleNewsReader->generate()
#18 system/modules/core/pages/PageRegular.php(133): Contao\Controller::getFrontendModule(Object(Contao\ModuleModel), 'main')
#19 system/modules/core/controllers/FrontendIndex.php(285): Contao\PageRegular->generate(Object(Contao\PageModel), true)
#20 index.php(20): Contao\FrontendIndex->run()
#21 {main}

Франкфурт’17 е жертва на „дизелгейт“ според организаторите

/ Наблюдател

След някои производители и много от зрителите пропуснаха грандиозния германски автосалон

Около 810000 зрители са посетили 67-ото издание на автосалона IAA във Франкфурт, който приключи вчера. Преди две години през огромния експозиционен комплекс са преминали 930000 посетители. Намалението е очевидно и се вписва в една тенденция за увяхваща привлекателност на големите панаирни автоизложения. Тя засяга както зрителите, така и изложителите. Сегашното издание на IAA бе пропуснато както от традиционно атрактивни участници като Peugeot, Volvo, Rolls-Royce, DS, Alfa Romeo, Fiat, Jeep, Mitsubishi, Nissan, Infiniti така и от амбициозния новобранец Tesla, който иначе постоянно създаваше новини в изминалата година. За много от тях скъпите щандове вече са излишно голям и неефикасен разход и те търсят нови форми, за да представят продуктите си – чрез интернет или на по-малки, но атрактивни събития като Гудууд, конкурсите за елегантност, изложения за електроника и т.н.

Според организаторите обаче, основната причина за отлива на зрителите от IAA е дизеловата афера и свързаните с нея обвинения и недоверие към цялата европейска автоиндустрия. „Този IAA се проведе в необикновено трудни условия... От месеци се говори за възможните забрани за движение на автомобили, което притеснява клиентите“ , обяви в специално комюнике германската автомобилна федерация VDA.

Всъщност притесненията идват по-скоро от разкритията за манипулиране на тестовете за вредни емисии от някои производители както и от реалните намерения на много градове да ограничат движението на дизелови коли. От друга страна - кризата на дизелите води до възход на интереса към хибридите и електричеството и точно те са били далеч по-силно представени на IAA от заклеймените дизели. Всъщност автомобилът изживява интересни времена, започва технологични революции, които по принцип провокират много по-масов интерес.

Просто той вече не е насочен към скъпия, бляскав и претрупан подиум на автосалоните. А тенденцията за спад на интереса към моторшоуто се дължи не толкова на промяна на отношението към автомобила, колкото на революцията в комуникациите, която не просто позволява на хората да се информират за всичко от стола в къщи, но на практика от там да са по-добре информирани отколкото ако са на мястото, на самото събитие. А иначе автомобилът си е все така необходим и интересен за хората. Не случайно продажбите в Европа навсякъде (освен във Великобритания) са във възход. Въпреки забраните, ограниченията и очакваните технологични революции.

НазадКоментари