„Голата истина за група Жигули“

/ Информатор

Много впечатляващи автомобили в новия игрален филм на режисьора Виктор Божинов

Снима се нов български игрален филм, в който рок музиката, смехът и известните лица ще са в основата на интересна съвременна история, която поглежда и към изминалите 30-ина години. на режисьора Виктор Божинов е за популярна българска рок група от 80-те години, която се разпада, когато е на върха на славата си. Времето променя вкусовете на публиката и бандата е напълно забравена. Членовете ѝ са изпокарани помежду си до смърт, всеки от тях живее съвсем различен живот и тъне в неизвестност. Един ден, неочаквано телефонно обаждане ги принуждава да загърбят враждите и почти насила да се съберат отново. Лидерът на групата Фори (Михаил Билалов) се нагърбва със сложната задача да поведе „Жигули“ отново към успеха, но с всеки изминал ден мисията започва да изглежда все по-невъзможна, като това води до множество комични обрати. В останалите главни роли ще видим Филип Аврамов (Васо), Димитър Рачков (Киша), Герасим Георгиев - Геро (Пухи), Лилия Маравиля (Дарин Дардо) и Ирини Жамбонас (Соня).

Още от заглавието личи, че във филма играят роля автомобили. Наистина, няколко впечатляващи нови возила присъстват в различни сцени и са умело вплетени в сюжета, подчертавайки характера и профилите на героите. Вносителят на Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover в България, „Мото-Пфое“, предостави премиерни модели, които участват в целия снимачен процес. Дебютните, изцяло нови Ford Kuga и Raptor ще бъдат показани в множество моменти от филма. В различни сцени се появяват още кросоувърът Volvo V60CC, спортният Jaguar F-Type и луксозният Range Rover Sport.

Сред всички тях фокусът пада върху автомобила на Киша, героя на Димитър Рачков. Това е Ford Kuga, който e най-новият и електрифициран модел на Ford досега, с цялостна гама хибридни двигатели, включително мек, пълен и зареждащ се (Plug-in) хибрид. Kuga дебютира пред българската публика през месец септември т.г., така че участието му в новия български игрален филм е част от стратегията по популяризирането на новия SUV на Ford.

Снимачният процес на „Голата истина за група Жигули“ ще продължи до края на август на различни локации из цяла България, но едни от най-знаковите сцени се снимат в Бургас, в рамките на фестивал, провеждащ се на морската гара. Рок музиката във филма е специално създадена за проекта и обещава да заживее самостоятелен живот, извън лентата.

„Смятам, че през следващата година хората ще имат нужда от повече смях и усмивки. Целта на „Голата истина за група Жигули“ не е да даде на зрителите само и единствено забавление. Искаме, чрез добро настроение да накараме хората да се замислят какво се случи с тях през последните 30 години. Благодарни сме, че имаме възможност да работим, дори и в тази сложна обстановка, а екипът, който сме събрали, гарантира филм на високо ниво, който няма да ви остави равнодушни.“, споделя режисьорът на филма Виктор Божинов („Възвишение“, „Под прикритие“, „Връзки“, „Стъклен дом“, „Столичани в повече“).

НазадКоментари