Гледайте рекорда на Megane тук

/ Запалянко

R.S. Trophy-R направи уникална обиколка на Нюрбургринг за 7’40''10

Днес точно в 16 часа българско време Renault Sport пусна видео от рекордната обиколка на Нюрбургринг, като компактният хотхеч Renault Mégane R.S. Trophy-R заковава хронометрите на 7 мин. 40,1 секунди. С това бе счупено върховното постижение от 7'43"80, записано от  Honda Civic Type R през 2017-а година.

Рекордът с Renault Megane е постигнат от пилота Лоран Юргон, който е специалист точно на тази писта и с този тип машини. Обиколката се прави по един леко модифициран вариант на пистата с дължина 20 600 метра, докато пълната обиколка е 20 832 метра. Разликата се получава заради зона за безопасност.

Renault Mégane R.S. Trophy-R успява да измъкне  300 к.с. от 1,8-литров турбодвигателне работено много върху олекотяването получава от олекотяването с почти 130 кг.  Техническите подробности на новия френски болид ще бъдат напълно разкрити по време на състезаинето на за Голямата награда на Монако през уикенда. Продабжите ще започнат до края на годината, като производството ще е в ограничена серия. 

НазадКоментари