Geely споделя опит с вируса

/ Информатор

Връщането към нормална работа е съпътствано от масово мерене на температура

Китайската фирма Geely преминя своя „път през ада“ на коронавируса. Нейните заводи в Китай спряха работа, офисите опустяха, пазарът премине през тотален срив, след което заразата вече е под контрол, животът се върна в нормални рамки, служителите затракаха по клавиатурите в офисите, конвейрите отново тръгнаха, но очакват възстановяването на пазара, за да заработят с пълна мощност.  

В специален пост фирмата сподели опита си от преодоляването на заразата. Извънредното положение в Китай е въведено през януари, а празниците на китайсакта нова година са били продължени от 26 януари до 10 февруари. Служитлете са били в утписк,, а след това са работили от вкъщи. Постепенно е започнало връщането им в офисите и към 25 февруари нормалната работа в тях е възобновена. Същото става и със заводите, които обаче изчакват възстановяването на пазара, за да заработят с пълен ритъм.

Животът след заразат обаче е различен. Навсякъде са взетни извънредни мерки за дезинфекция. Работниците ислужителите преминават през задължиелно измерване на температутрата и медицински контрол за състоянието им. Колите преминават през вани с дезинфекционан течност, а дръжките ан вратите задължително са дезинфектират то спациални служители докато са на паркинга. Навсякъде в офисите и особено по тоалетните има дазинфекционан течонст, всичик носят маски. Имало езабрана за полване на аснсьори, която е смекчена, но с ограничен брой хор в тях и задължително дезинфектиране на бутоните.  Забранени са събиранията, а на опашката за хранене иил пред копирната машина хората са на метър един от друг.  

НазадКоментари